Hazelnootschuim, oftewel hazelnootmeringue, wordt gemaakt van opgeklopte eiwitten en hazelnoten. Volgens Robèrt is de meest voorkomende fout die hierbij gemaakt wordt de receptuur. Het belangrijkste om te onthouden is dat je één deel suiker moet opkloppen met 3 delen ei. Op deze manier wordt je meringue altijd knapperig.
Recept hazelnootschuim
Ingrediënten
- 125 gram eiwit
- 375 gram suiker
- 90 gram hazelnoten, fijngemalen
Benodigdheden
- staande mixer met toebehoren
- hittebestendige spatel
- spuitzak
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding
- Zorg dat kom en garde van de keukenmachine volledig vetvrij zijn.
- Klop de eiwitten los en luchtig.
- Voeg 120 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
- Spatel met de hand de rest van de suiker en de hazelnoten erdoorheen.
- Doe het schuim in een spuitzak en spuit in de gewenste vorm op de bakplaat.
- Bak het schuim in 35 minuten droog op 130 graden boven- en onderwarmte.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.