E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakbasis met Robèrt: krokant hazelnootschuim

Robèrt leert ons een basistechniek uit de bakwereld. Hij verklapt zijn tips voor knapperig hazelnootschuim, oftwel meringue.

hazelnootschuim

Hazelnootschuim, oftewel hazelnootmeringue, wordt gemaakt van opgeklopte eiwitten en hazelnoten. Volgens Robèrt is de meest voorkomende fout die hierbij gemaakt wordt de receptuur. Het belangrijkste om te onthouden is dat je één deel suiker moet opkloppen met 3 delen ei. Op deze manier wordt je meringue altijd knapperig.

Recept hazelnootschuim

Ingrediënten

  • 125 gram eiwit  
  • 375 gram suiker  
  • 90 gram hazelnoten, fijngemalen  

Benodigdheden

  • staande mixer met toebehoren
  • hittebestendige spatel 
  • spuitzak 
  • bakplaat, bekleed met bakpapier 

 Bereiding   

  • Zorg dat kom en garde van de keukenmachine volledig vetvrij zijn.
  • Klop de eiwitten los en luchtig.
  • Voeg 120 gram suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.  
  • Spatel met de hand de rest van de suiker en de hazelnoten erdoorheen.  
  • Doe het schuim in een spuitzak en spuit in de gewenste vorm op de bakplaat.  
  • Bak het schuim in 35 minuten droog op 130 graden boven- en onderwarmte.  

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

 

Wat kun je maken met hazelnootschuim?

Hazelnootschuimtaart, het ideale glutenvrije gebakje

Hazelnootschuimtaart met gezouten karamel

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.