Een decoratiebeslag is een techniek waarbij je een tekening of kunstwerk in je beslag verwerkt. Dit doe je door je beslag te splitsen in 2 of meerdere delen. Het ene deel blijft de kleur van het beslag en het andere deel geef je een kleur met kleurstof. De tekening wordt met het gekleurde beslag op een siliconenbakmat gemaakt en 15 minuten in de vriezer gelegd. Daarna verdeel je het ongekleurde beslag erover. Het invriezen tussendoor is heel belangrijk, want dat voorkomt dat je tekening gaat uitlopen en gaat vlekken op het ongekleurde beslag. Vervolgens bak je dit beslag in de oven en kun je het verwerken in je taart.
Recept decoratiebeslag
Ingrediënten decoratiebeslag
- 100 gram zachte boter
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram eiwit
- 100 gram tarwebloem (T55), gezeefd
- Kleurstof naar keuze
Ingrediënten amandelbiscuit
- 65 gram eiwit
- 100 gram suiker
- 100 gram ei
- 40 gram suiker
- 40 gram amandelmeel
- 20 gram tarwebloem (T55), gezeefd
Benodigdheden
- 2 spuitzakken
- Paletmes
- Staande mixer met toebehoren
- Ovenrooster, bekleed met een siliconen bakmatje
- Bakpapier
Bereiding decoratiebeslag
- Meng de boter en de poedersuiker.
- Voeg al roerend het eiwit toe en spatel tot slot de bloem erdoorheen, tot je een homogeen beslag zonder klontjes hebt.
- Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Voeg aan 2 delen de kleurstof toe en doe in een spuitzak.
- Maak het gewenste patroon met het gekleurde beslag op het siliconen bakmatje.
- Laat dit 15 minuten opstijven in de vriezer.
- Smeer het ongekleurde beslag dun uit over het gekleurde beslag en vries opnieuw in tot gebruik.
Bereiding amandelbiscuit
- Verwarm de oven tot 210 graden.
- Klop de eiwitten los en luchtig in de keukenmachine; zorg voor vetvrije materialen.
- Voeg de suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
- Klop de eieren los met de 40 gram suiker en het amandelmeel.
- Spatel dit mengsel met de hand door de opgeklopte eiwitten.
- Spatel ook de bloem door het beslag tot een homogeen geheel.
- Smeer het amandelbeslag dun uit op het ingevroren decoratiebeslag.
- Bak in 7-8 minuten gaar.
- Dek het biscuit na het bakken zo snel mogelijk af met een vel bakpapier.
- Til het biscuit met het bakpapier én het bakmatje van de bakplaat en leg met het bakpapier naar beneden op het aanrecht.
- Trek het bakmatje voorzichtig los en laat het biscuit volledig afkoelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.