Terug

Kers op de taart

Deze variant op een Schwarzwälder kirschtorte heeft maar liefst drie soorten decoratiebeslag. Vol room, mousse en verse kersen.

Marjolein

Recept van
Marjolein

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Hazelnootpaté

  • 50 gram hazelnoten
  • 30 gram poedersuiker

Chocoladebiscuit

  • 8 eieren
  • 240 gram poedersuiker
  • 160 gram bloem
  • 40 gram maïzena
  • 40 gram cacaopoeder
  • 0 snufje zout

Decoratiebeslag

  • 2 eiwitten
  • 60 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 0 kleurstoffen: rood, groen, bruin, geel
  • 4 eieren
  • 120 gram poedersuiker
  • 120 gram bloem

Chocolademousse

  • 350 gram slagroom
  • 140 gram pure chocolade
  • 70 gram hazelnootpaté
  • 2 eiwitten

Chocolade-botercrème

  • 180 gram melk
  • 30 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 170 gram boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gram pure chocolade

Vanilleroom

  • 250 gram slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 500 gram kersen

Kirschsiroop

  • 100 milliliter water
  • 75 gram suiker
  • 50 milliliter Kirsch

Decoratie

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • 10 kersen

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  • Vormen tekenen op bakpapier (kersen, rozen of wat je wil) om later over te trekken met decoratiebeslag.

Bakgereedschap

  • 3 bakblikken (ø 20, ø 15, ø 10 centimeter)
  • 1 kersenontpitter
  • 3 op maat geknipte buisjes per taartlaag.
  • 3 taartkartons (ø 20, ø 15, ø 10 centimeter)
  • bakpapier
  • 1 siliconen matje
  • 1 marmeren plaatje
  • 3 spuitzakken
  • gekarteld spuitmondje nr. 6;

Hazelnootpaté

  • Rooster de hazelnoten ca. 10 minuten in de warme oven.
  • Laat iets afkoelen en voeg dan samen met de suiker in de chopper en maal tot een fijne pasta.

Chocoladebiscuit

  • Klop de eiwitten stevig op.
  • Meng bloem, cacao, maïzena en zout door elkaar.
  • Schep dooiers door het eiwit en vervolgens de gezeefde poedersuiker en cacao erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak ca. 25 minuten op 170 graden gaar.

Decoratiebeslag

  • Voor het getekende beslag: meng de ingrediënten door elkaar: 2 eiwitten, 60 gram bloem, 60 gram suiker en 60 gram boter.
  • Verdeel over 4 schaaltjes in gelijke delen en meng kleurstof door de pasta tot de gewenste kleur. Doe in een spuitzak en spuit de patronen op een siliconen matje.
  • Omtrek vorm 20 centimeter: 66 centimeter.
  • Omtrek vorm 15 centimeter: 50 centimeter.
  • Omtrek vorm 10 centimeter: 33 centimeter.
  • Zet in de vriezer tot het stevig is.
  • Klop voor het biscuit dat erover heen gaat 4 eiwitten met poedersuiker licht schuimig.
  • Schep de 4 dooiers erdoor en vervolgens de bloem.
  • Strijk in een dun laagje over het decoratiebeslag en bak ca. 8 à 10 minuten op 160 graden gaar.

Chocolademousse

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom licht op. Klop hier de afgekoelde chocolade doorheen.
  • Spatel vervolgens de hazelnootpaté erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de mousse.
  • Laat iets opstijven in de koelkast.

Chocolade-botercrème

  • Breng de melk met de bloem aan de kook en blijf goed roeren.
  • Schenk uit op een metalen plaatje of koude schaal en dek af.
  • Klop de suiker met de boter romig wit.
  • Voeg het afgekoelde bloemmengsel en de cacao toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng de afgekoelde chocolade door de botercrème.

Vanilleroom

  • Schraap het merg van het vanillestokje uit en voeg toe aan de room.
  • Klop met de suiker op tot stevig en zet in de koelkast.

Kirschsiroop

  • Breng het water met de suiker aan de kook en laat even koken.
  • Neem van de warmtebron en laat afkoelen. Voeg dan de kirsch toe.

Taart opbouwen

  • Ontpit de kersen en laat uitlekken.
  • Snijd de biscuits in 3 gelijke plakken.
  • Besprenkel elke plak met de kirschsiroop.
  • Leg op de eerste laag biscuit een laagje chocolademousse en verdeel hier wat kersen over.
  • Dek af met de tweede laag biscuit. Strijk hier een laagje room over en verdeel ook wat kersen over.
  • Dek af met de laatste laag biscuit.
  • Strijk de buitenkant van de taart af met chocoladebotercrème en zet hier het decoratiebiscuit omheen.
  • Laat opstijven in de vriezer.
  • Duw ter versteviging in iedere laag 3 buisjes.
  • Stapel dan de taart op en werk af.

Decoratie

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Breng op temperatuur op het marmeren plaatje en laat daar afkoelen.
  • Maak dan met een metalen spatel chocoladekrullen.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Decoreer de taart met slagroom, verse kersen en chocoladekrullen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.