E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De halve finale: André zoekt een paardenmiddel

André zoekt een paardenmiddel.... Tijdens de halve finale van Heel Holland Bakt is hij helaas niet in de tent aanwezig. Hij voelt zich niet lekker en heeft daarom het weekend vrijaf gekregen van Janny en Robèrt.

Goedemorgen bakkers! Het is tijd voor de halve finale. De allerlaatste kans om een ticket voor de finale te bemachtigen.

Chique ChocoladetaartjeOpdrachten in de halve finale

Smaken 2 klassieke gebakjes in 1 ook dubbel zo lekker? De kandidaten starten met dit bakexperiment in de halve finale. In totaal moeten ze 4 gebakjes maken.

Voor de technische opdracht maken de bakkers een heerlijk chocoladetaartje: een chocoladetartelette. Een beeldschoon taartje! Het is eigenlijk een grote moelleux au chocolat, met een meringue topping.
Het recept van dit chocoladetaartje vind je hier.

Tot slot maken de bakkers een heuse nationale ontbijttafel. Ze mogen zelf een land kiezen. De enige vereisten zijn dat er gebakken wordt én dat er een broodproduct tussen zit. Robert: “Ik hoop dat de bakkers mij gaan verrassen, want dit is echt een TOP opdracht!”

Waar is André van Duin?

En terwijl de bakkers aan de slag gaan met hartige baksels voor het spektakelstuk (André z’n favoriet!) is hij zelf op zoek naar een paardenmiddel. André is namelijk niet helemaal fit en kan daarom niet aanwezig zijn tijdens de halve finale. Gelukkig is André op tijd weer opgeknapt voor de finale en zien we hem dan weer terug in de tent!

Je zag aflevering 7 van seizoen 11 op zondag 10 maart 2024 op NPO 1. Heb je de uitzending gemist? Je kunt hem hier terugkijken!
Halve finale terugkijken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.