E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat is een chocoladecakeje waarbij de buitenkant gebakken is. Als je hem opensnijdt komt de warme vloeibare chocoladevulling eruit... Ze worden ook wel chocolade lava cakejes genoemd. Hoe je ze ook noemt, dit is een machtig lekker dessert! Met dit recept maak je ze zelf.

Taart
Cake
(202) reviews

Ingrediënten

De moelleux

  • 125 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 4 eidooiers
  • 2 eieren (heel)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spray 4 tot 6 kleine bakvormen in.

Moelleux au chocolat maken

  • Smelt de boter. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat rustig smelten.
  • Sla eidooiers, eieren en suiker au bain-marie luchtig.
  • Voeg het boter-chocolamengsel toe en roer goed door.
  • Voeg tot slot de gezeefde bloem toe aan het mengsel en roer tot een egaal beslag.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast.
  • Spuit het chocolademengsel in de vormen.
  • Bak de fondants in 9-10 minuten in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.