
Een simpele salade tover je om tot ware smaaksensatie met fijne crunchy toppings. Eens iets anders proberen dan pijnboompitjes of croutons? We geven je genoeg inspiratie om lekker mee te variëren.
De lekkerste crunchy toppings
1. Ingelegde mosterd
Ingelegde mosterdzaadjes zijn ware smaakbommetjes die heerlijk smaken bij een salade.
Dit heb je nodig
- 100 gram mosterdzaad
- 120 ml witte wijnazijn
- 120 ml water
- 100 gram suiker
- Snufje zout
Zo maak je het
- Spoel de mosterdzaadjes onder koud water in een fijne zeef.
- Kook de mosterdzaadjes 5 minuten in water en giet af.
- Spoel opnieuw goed af, dit maakt de zaadjes minder bitter.
- Meng azijn, water, suiker en zout in een steelpannetje.
- Breng aan de kook.
- Voeg de mosterdzaadjes toe en laat op een laag vuur sudderen zonder deksel, tot het vocht is ingekookt.
- Stop wanneer de zaadjes zacht en glanzend zijn, dit duurt ongeveer een half uur.
- Laat afkoelen en bewaar in een schone pot in de koelkast.
Het is heel erg lekker om de ingelegde mosterdzaadjes te mengen in een vinaigrette. Daarvoor meng je de zaadjes met 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, een theelepel honing en zout & peper. Zo maak je een heerlijke en originele salade dressing!
2. Gepofte quinoa
Gepofte quinoa aan je salade toevoegen geeft een lekkere crunchy bite. Je kunt quinoa zelf poffen, maar je kunt het tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen. Ook erg lekker als topping op een soepje, of over de yoghurt.
3. Geroosterde kokossnippers
Je geeft kokossnippers een intensere smaak als je ze roostert. Smaakt heerlijk over een tropische salade met mango. Het enige wat je hoeft te doen is de snippers roosteren in een hete pan (zonder olie). Let op, ze branden snel aan, je hoeft de snippers maar kort te roosteren.
4. Zeewier chips
Als je nog nooit zeewier chips hebt geprobeerd: zeker eens doen! Breek de zweewier chips in kleine stukjes en voilà: je hebt een smaakvolle salade topping. Lekker bij een salade met zalm of een caesar salade.
5. Parmezaan krokantjes
Smelt kleine hoopjes Parmezaanse kaas om tot lekkere kaaskoekjes. Leg op bakpapier kleine hoopjes geraspte kaas en laat op 200 graden zo’n 7 minuten bakken. Als ze zijn afgekoeld kun je de koekjes breken in stukjes en verdelen over je salade. Heerlijk bij een carpaccio salade!
3 x crouton variatie
Geen topping naar je wens gevonden en ga je toch graag voor een crouton? We geven je het basisrecept en lekkere variaties.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.