E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Croutons maken voor in je salade: 3 variaties

Frisse salades, we zijn er dol op. En dan vooral met deze zelfgemaakte croutons!

Croutons

Croutons zijn geroosterde stukjes brood die je kunt verwerken in je soep of salade. Hartstikke handig wanneer je (oud) brood over hebt. Er zijn meerdere manieren om ze te maken: op een bakplaat in de oven en in een koekenpan op het fornuis. Draai ze in de oven halverwege een keer om. In de pan moet je dat net iets vaker doen, om te voorkomen dat ze aanbranden. We geven je inspiratie voor verschillende soorten. Welke smaak is jouw favoriet? Probeer ze allemaal!

Basisrecept croutons

Het basisrecept? Dat maak je makkelijk en snel. Besprenkel de stukjes brood met een beetje olijfolie, zout en peper. Bak ze af op 170 graden in ongeveer 20 minuten. of op de bakplaat in de oven.

Croutons met een twist

Wil je je croutons een extra twist geven om ze nog lekkerder te maken?

  1. Voeg Parmezaanse kaas, knoflook en peterselie toe aan je croutons en salade. Daarbij is het handiger om de croutons af te bakken op een bakplaat in de oven. Zo voorkom je dat de kaas aan je pan vastplakt.
  2. Nog een lekkere variant maak je met paprikakruiden of chilivlokken. Je begrijpt: daar worden ze lekker pittig van.
  3. En tot slot: croutons met rode of groene pesto. Heerlijk in combinatie met een pastasalade.

Ook lekker in een salade:

De lekkerste dingen die je kunt bakken met radijs Eetbare bloemen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.