E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wat bakt André ervan?

Hoe vindt André het om in de baktent te staan en hoe is het om de kandidaten te begeleiden?

19072016_andrevanduin_653_366

“Een gebakswinkel kan ik zo voorbij lopen”

André van Duin is in 2016 steun en toeverlaat voor de bakkers in het vierde seizoen van Heel Holland Bakt. De 69-jarige komiek en presentator neemt de honneurs waar voor Martine Bijl.

 

Hoe vindt hij het om in de baktent te staan en hoe is het om de kandidaten te begeleiden? En bakt hij eigenlijk zelf wel eens?

 

Grote fans

“Vanaf de allereerste aflevering keken Martin (de man van André, red.) en ik naar Heel Holland Bakt. Het is zo gezellig om naar te kijken. Even geen zorgen aan je hoofd. Er is al zoveel narigheid in de wereld en dan maak je je even druk om een taartje dat instort.”

 

Bakken

“Zelf zijn wij niet van die bakkers. Hoewel, Martin bakt wel eens wat. Wij houden meer van hartig dus ik ben blij dat er bij de opnames ook af en toe wat hartigs voorbijkomt. Een gebakswinkel kan ik zo voorbij lopen. Voor Heel Holland Bakt hoef ik zelf gelukkig niet te bakken! Ik hoef alleen een vorkje mee te prikken.”

 

Lange dagen

“Hoewel ik het programma al vaak gezien heb, is het toch heel anders om zelf in de tent te staan. We maken lange dagen. Met 1 uitzending zijn we 2 dagen bezig. Dat moet ook wel. Een taart heeft 2, 3 of zelfs 4 uur nodig om gemaakt te worden. Een taart filmen duurt 10 minuten, als je er 10 moet filmen ben je dus zo 1,5 uur verder. En dan krijg je de jurering nog, ook dat duurt 10 minuten per taart. In de uitzending zie je maar een paar seconden of minuten, maar wij zijn daar veel langer mee bezig.

Gelukkig werken we met een hele gezellige ploeg en hebben we het heel leuk met elkaar. Het is goed uit te houden!”

 

Vliegende keep

“Ik heb geen verstand van bakken dus ik kan de kandidaten niet echt helpen, maar ik ben wel vliegende keep. Ik word wel eens ergens bij geroepen om iets door te knippen of vast te houden.”

 

Afscheid

“Het is geweldig dat ik alle kandidaten leer kennen tijdens de opnames. In korte tijd krijg je een band met elkaar en dat is leuk. Maar juist vanwege die band is het ook jammer als er weer iemand naar huis moet.”

 

Goede en slechte dagen

“Iedere week moet er iemand weg. Het is niet zo dat degenen die weg gaan mindere bakkers zijn. Je hebt een goede dag en een slechte dag, dat hebben we allemaal wel eens. Thuis oefenen de kandidaten de opdrachten. Daar gaan ze dan soms hartstikke goed en om de één of andere reden stort het baksel tijdens de opnames in of wordt het anders dan ze in gedachten hadden.”

 


 

Seizoen 4 van Heel Holland Bakt is te zien vanaf zondag 4 september.

 

In Smaakt naar meer, gepresenteerd door André van Duin, krijgen de kijkers vanaf woensdag 7 september een smakelijk toetje voorgeschoteld. Wil jij daarbij zijn met je eigen baksel of wil je een plekje op de tribune? Meld je aan!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.