E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Eiwitrijk en glutenvrij bananenbrood met walnoten en appel

glutenvrji-bananenbrood-walnoot-appel

Het leuke aan bananenbrood is dat je het zo gezond of ongezond kunt maken als je zelf wilt. Het is vaak ook een kwestie van uitproberen, proeven en persoonlijke smaak. Dit is een bananenbrood voor iedereen die op zoek is naar een glutenvrij tussendoortje voor na het sporten. Het bevat namelijk lekker veel eiwitten en magnesium!

Waarom is het bananenbrood en geen bananencake?
DAT LEES JE HIER

Glutenvrij bananenbrood

Voor een glutenvrij bananenbrood grijpen wij al snel naar amandelmeel. Dat geeft het die lekkere zachte nootachtige smaak en maakt je banenbrood vochtiger. Ook glutenvrij havermeel is lekker in een bananenbrood, dat geeft een minder vast resultaat dan boekweitmeel. Maar omdat boekweitmeel veel magnesium, plantaardige eiwitten en vezels bevat, kiezen we in dit recept hiervoor. Natuurlijk zorgen de eieren in het recept ook voor een eiwitrijk resultaat. En bananen bevatten ook weer magnesium. Tot slot zijn de walnoten rijk aan magnesium en eiwitten. Een makkelijk optelsommetje dus! Om het bananenbrood naast de bananen wat te zoeten, gebruiken we dadels in dit recept. Soms kun je een zoetstof ook weglaten, maar in dit geval zouden we dat niet aanraden. Genoeg over alle gezondheidsvoordelen, tijd om te vertellen hoe je ‘maakt!

Recept voor glutenvrij bananenbrood

Dit heb je nodig

  • Standaard cakevorm
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • Snuf zout
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram walnoten
  • Amandelmelk (zo’n 6 eetlepels)
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 appel
  • 6 biologische medjoul dadels

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Verwijder de pitten uit de dadels.
  • Snijd de appel in blokjes en hak de walnoten.
  • Vet je cakevorm in.
  • Prak of mix de rijpe bananen.
  • Mix de bananen met de dadels tot een zacht geheel.
  • Voeg de eieren toe en mix kort.
  • Voeg alle droge ingrediënten samen: amandelmeel, boekweitmeel, kaneel, zout, bakingsoda en bakpoeder. (De walnoten voeg je pas later toe!)
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het banaanmengel.
  • Voeg de melk en het sap van de sinaasappel toe en meng goed door tot een luchtig geheel.
  • Spatel tot slot de gehakte walnoten en de stukjes appel door het beslag.
  • Stort in de cakevorm.
  • Plaats in de oven voor zo’n 50/55 minuten.
  • Prik met een satéprikker om te zien of je bananenbrood gaar is.
  • Laat afkoelen en geniet ervan!

Ook lekker, makkelijk en glutenvrij:

Bananenbrood met wortel

Glutenvrije muffins met frambozen en witte chocolade

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

AMANDELCAKE MET FRAMBOZEN-MASCARPONEVULLING

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.