E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrij: Amandelcake met frambozen-mascarponevulling

Zachte en frisse cake met romige mascarpone en fruitige frambozenpuree. Nodig je vrienden uit, want voor je 't weet heb je 'm alleen opgepeuzeld...

Cake
Makkelijk
(186) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • boter om in te vetten
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels suiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm 24 centimeter
  • Handmixer
  • Bakpapier
  • Staafmixer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze

  • Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.
  • Splits de eieren.
  • Klop met een mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken.
  • Mix de dooiers met de rest van de suiker romig.
  • Voeg het amandelmeel en kaneel toe aan de dooiers.
  • Schil de citroen boven de kom en roer alles goed door.
  • Schep het eiwit in drie delen voorzichtig door de dooiers tot het een egale massa wordt.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten gaar.
  • Laat afkoelen.
  • Ontdooi de frambozen en zeef het overtollige vocht.
  • Pureer de frambozen met een staafmixer tot puree.
  • Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de mascarpone.
  • Voeg de frambozenpuree en tweederde van de poedersuiker toe en meng alles.
  • Halveer voorzichtig de cake horizontaal.
  • Besmeer de onderste helft van de cake met de frambozenmascarpone.
  • Leg hierop de bovenste helft van de cake.
  • Bestrooi met de rest van de poedersuiker met behulp van een zeefje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.