E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Filiz bakt nog een keer

"De tijd is nog nooit zo snel voorbijgegaan als tijdens het bakken in de Heel Holland Bakt-tent!"

filiz-2-1920

Filiz bakt nog een keer

FilizFiliz doet in 2015 mee aan het derde seizoen van Heel Holland Bakt. Ze maakt dan onder andere een mooie en -volgens de jury- een verrukkelijke karameltaart. Helaas stopt haar tent-avontuur in de derde aflevering. In 2021 doet ze mee aan Heel Holland Bakt Nog een keer! In de eerste aflevering moet ze de tent weer verlaten. Toch kijkt ze met veel plezier terug op beide deelnames aan het programma, een unieke ervaring en alle stress meer dan waard, aldus Filiz. Ze blikt nog één keer terug op haar deelnames.

 

Mijn beste signatuurbaksel allertijden is:

Soezentoren van FilizDe soezentoren die ik afgelopen seizoen heb gemaakt! Hij was misschien niet perfect, maar wel erg lekker. De jury vond de sinaasappelcrème in de soezen erg goed.

 

Dit moment in de tent vergeet ik nooit meer:

In 2015 zette ik bijna de tent in de fik, met mijn eiwitschuimpjes die ik als decoratie had willen gebruiken. Toen het bakpapier op de kookplaat vlamvatte, ging het ineens mis… Een berucht moment! Die associatie blijft aan me kleven denk ik.

 

Dit zou ik graag over willen doen:

Eigenlijk alles. Ik mocht gelukkig een tweede keer meedoen, het is zo’n unieke ervaring. Je vergeet naderhand hoe het was om in de tent te staan en alle stress die erbij komt kijken. Maar dat was het zeker waard!

 

Dit heb ik in de HHB-tent geleerd:

FilizDat je alles om je heen vergeet als je in de tent staat, je bent bijna in een soort trance. Zo kan je 3 uur alleen bezig zijn met een taart, alles draait daar dan om. Die tijd is nog nooit zo snel voorbijgegaan als daar, tijdens het bakken…

 

Zo bereid ik me voor op een bakweekend in de tent:

Ik ga op zoek naar recepten ter inspiratie en ga vervolgens heel veel oefenen. Ik kijk ook veel naar filmpjes. En dan oefen ik dus veel en stel mijn recept steeds weer bij.

 

Deze opdracht heeft me bloed, zweet en geschifte slagroom gekost:

Alle opdrachten waarbij mijn oven niet meewerkte! De oven in de tent is anders dan thuis. Verder alle technische opdrachten. Sommige had ik al wel eens gemaakt, maar als je daar staat en de opdracht ziet denk je; hoe zat dat ook alweer?!

 

Deze bakker bewonder ik enorm:

Rutger, de winnaar van seizoen 1. Ik doe in zijn boeken vaak bakinspiratie op!

 

Zo is het om een echte HHBN’er te zijn:

Mensen vinden het heel leuk dat je meedoet of hebt gedaan. Je bent heel even een BN’er, ook als je maar zo kort hebt meegedaan. Ik werd tijdens mijn deelname in 2015 regelmatig herkend op straat. Ook in de sportschool weten mensen soms dat ik heb meegedaan aan Heel Holland Bakt.

 

Dit leven is er ná de HHB-tent:

Foto van FilizJe hebt deze herinnering voor altijd. Als mensen voor de grap zeggen als ik iets lekkers heb gemaakt; ‘je moet meedoen aan Heel Holland Bakt’, dan heb je altijd een leuk verhaal. Ik heb 2 keer meegedaan aan Heel Holland Bakt en inmiddels heb ik 2 banen, ik ben dus erg druk. Maar bakken zal altijd mijn grote hobby blijven.

 

Meer van Filiz zien?

Bekijk hier video’s van de deelname van Filiz in 2015.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.