Terug

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

Je dag starten met een pannenkoek is natuurlijk heerlijk. En dat hoeft echt niet ongezond te zijn. Daarom 4 recepten voor gezonde pannenkoeken. Zodat je ontbijt weer een feestje wordt.

Gezonde pannenkoekjes

Tijd voor een variatie op je dagelijkse ontbijt of lunch. Met deze gezonde pannenkoeken (die zo klaar zijn!) geniet je weer extra van je maaltijd.

1. Bananenpannenkoekjes gezonde pannenkoeken

Voor 12 pannenkoekjes

  • Doe 2 bananen, 3 eieren en beetje kaneel (zoveel je lekker vindt) in een mengkom. Mix alles goed door elkaar. Een lekkere variatie: voeg blauwe bessen toe aan het beslag.
  • Vet de pan in met een beetje olijfolie en giet met een lepel het beslag in de pan.
  • Keer de pannenkoekjes om en serveer ze met stroop, banaan of iets anders dat je lekker vindt.

2. Vegan bananenpannenkoekjes

Voor 4 pannenkoekjes

  • Meng voor de vegan variant 180 gram havermout, 2 rijpe bananen, 2 theelepels bakpoeder en 300 milliliter water. Is het beslag te dun? Voeg dan iets meer havermout toe. Vind je het beslag te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  • Mix het beslag goed door elkaar en vet de pan in met een beetje olijfolie.
  • Bak de pannenkoekjes een paar minuten in de pan en smullen maar.

3. Pannenkoekjes met spinazie

Recept voor 14 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 150 gram babyspinazie (naar smaak)
  • 3 bananen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 240 milliliter amandelmelk
  • 125 gram havermout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Maal alle ingrediënten fijn in de blender.
  • Doe een beetje olijfolie in de pan en schep het beslag in de pan.
  • Na een tijdje even omdraaien en ze zijn klaar om opgegeten te worden.
  • Serveer de pannenkoekjes bijvoorbeeld met maple siroop en blauwe bessen.

4. Pannenkoekjes met havermout en bosbessen

Recept voor 6 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram fijne havermout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 200 milliliter havermelk
  • 250 gram bosbessen
  • 2 eetlepel water
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Meng de havermout, eieren, het bakmeel en de havermelk door elkaar met een mixer of in de blender.
  • Doe een beetje olie in de pan en bak de pannenkoekjes.
  • Maak de bosbessensaus door het met het water te koken in de pan, ongeveer 10 minuutjes.
  • Extra lekker als je ze warm opeet!

Ook erg lekker met pannenkoeken:

Pancake spaghetti

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.