
Ijssandwiches zijn 2 koekjes waar je een laag ijs tussen stopt. In dit recept maken we een reusachtige variant, die je kunt aansnijden als taart. Je bakt eerst 2 grote chocolate chip cookies en daar doe je ijs tussen. Het perfecte dessert voor een groot gezelschap!
Recept enorme ijssandwich met chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 230 gram zachte ongezouten boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 130 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 320 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- 0,5 theelepel zout
- 300 gram chocolate chips
- 1 liter vanille-ijs
Benodigdheden:
- 2 springvormen (24 cm)
- plasticfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Meng de zachte boter met de suikers en vanille-extract.
- Voeg de eieren toe en meng door.
- Doe hier de droge ingrediënten bij en meng tot een deeg.
- Voeg als laatste de chocolate chips toe.
- Pak het deeg in met plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.
- Verdeel het deeg in de met bakpapier beklede springvormen.
- Bak de koeken 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Bekleed een springvorm met plasticfolie en leg de afgekoelde koek hierin.
- Schep het ijs hierop en strijk dit glad. Leg hier de tweede koek op en druk goed aan.
- Pak alles goed in met plasticfolie en leg minimaal 6 uur in de vriezer. Snijd de enorme ijssandwich aan als een taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.