E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Het ultieme dessert: tover je chocolate chip cookie om tot spectaculaire ijssandwich

Ben jij dol op een ijssandwich? Blijf dan lezen, want deze énorme ijssandwich met chocolate chip cookies wil je proberen.  

ijstaart1

Ijssandwiches zijn 2 koekjes waar je een laag ijs tussen stopt. In dit recept maken we een reusachtige variant, die je kunt aansnijden als taart. Je bakt eerst 2 grote chocolate chip cookies en daar doe je ijs tussen. Het perfecte dessert voor een groot gezelschap!

Recept enorme ijssandwich met chocolate chip cookies

Ingrediënten

  • 230 gram zachte ongezouten boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 130 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 300 gram chocolate chips  
  • 1 liter vanille-ijs  

Benodigdheden:

  • 2 springvormen (24 cm)
  • plasticfolie  

Bereiding:  

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Meng de zachte boter met de suikers en vanille-extract.
  • Voeg de eieren toe en meng door.
  • Doe hier de droge ingrediënten bij en meng tot een deeg.
  • Voeg als laatste de chocolate chips toe.
  • Pak het deeg in met plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in de met bakpapier beklede springvormen.
  • Bak de koeken 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. 
  • Bekleed een springvorm met plasticfolie en leg de afgekoelde koek hierin.
  • Schep het ijs hierop en strijk dit glad. Leg hier de tweede koek op en druk goed aan.
  • Pak alles goed in met plasticfolie en leg minimaal 6 uur in de vriezer. Snijd de enorme ijssandwich aan als een taart. 

Meer lekkere ijssandwich combinaties

Bekijk ONZE FAVORIETEN 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.