E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mercedes bakt voor de koning tijdens Koningsdag in Rotterdam

Winnares Mercedes viert dit jaar een bijzondere Koningsdag. Ze mag een taart bakken voor de koninklijke familie. Lees hier wat ze gaat maken! Verder is ze betrokken bij leuke projecten en evenementen. Mercedes vertelt over deze bijzondere dag.

Mercedes finale

De Rotterdamse Mercedes, die in februari het 10e seizoen van Heel Holland Bakt won, staat op Koningsdag 2023 langs de route. Hoe ziet haar dag eruit? Ze vertelt het hier!

Wat maak je voor de koning op Koningsdag?

“Ik ben bezig met heel veel leuke dingen voor Koningsdag. Ik sta allereerst met een zelfgebakken taart op de route waar de koninklijke familie langskomt. Daar sta ik samen met de Rotterdamse Luna, omdat zij op 27 april jarig is en 10 jaar wordt. Het lijkt me daarom leuk om iets in de taart te verwerken wat zij lekker vindt. Natuurlijk ga ik er ook mijn eigen draai aan geven en creatief zijn. Verder wil ik dat het een hele koninklijke, elegante taart wordt met een 10 erop.”

Waarom een 10?

“Het getal 10 staat dit jaar centraal. Luna wordt op 27 april 10 jaar, de koning is 10 jaar koning, we zijn in 010 (Rotterdam) én ik ben de winnaar van het 10e seizoen van Heel Holland Bakt. Dus dat een taart met het getal 10 wordt kan niet missen.”

En dan maar hopen dat de koning het lekker vindt…

“Ik vind het zo gaaf dat ik dit mag doen. Ik hoop dat de koning mag proeven, maar ik zou het al heel leuk vinden als hij de taart aan wil snijden. Dat zou echt tof zijn!”

Hoe ga je je voorbereiden?

“Een goede voorbereiding is altijd fijn. Ik was in de tent ook altijd goed voorbereid en je staat er dan een stuk zekerder voor. De hele Koningsdag is natuurlijk al spannend genoeg. Ik ga dus weinig risico’s nemen bij het maken van mijn taart, zodat alles straks helemaal goed verloopt. Ik wil vooral denken: ik heb het geproefd, het is lekker en het is goed. Ik ga gewoon kwaliteit leveren.”

Wat doe je nog meer op Koningsdag?

“Er worden 100 boxen door Rotterdam verdeeld met een recept van mij voor Koningsdag tompouces én alle ingrediënten daarvoor. Het is de bedoeling dat de Rotterdammers de baksels met hun straat opeten. Ik vind echt dat eten verbindt. Door de dag met elkaar te vieren, kom je weer een stukje dichterbij elkaar.

Daarnaast deel ik gebakjes uit op verschillende plekken. Van verzorgingshuizen tot studentenhuizen. Tot slot rijd ik naar Paleis Soestdijk om aan te schuiven bij de live uitzending van MAX Koningsdag!”

MAX Koningsdag 2023 vanaf Paleis Soestdijk

Benieuwd naar de taart die Mercedes voor Koningsdag 2023 maakt? Het recept vind je hier op de website!

Op Koningsdag 2023 kun je Mercedes verder de hele dag volgen op onze Instagrampagina.

Wat bak jij voor Koningsdag?

Deel hier je oranje baksel en maak kans op mooie prijzen!
Stuur jouw foto

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.