E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Janny's favoriete smaken

Wat zijn de favoriete smaken van Janny wanneer ze in het buitenland is?

HHB

Janny’s favoriete internationale smaken

Dat er over de Nederlandse grens ook ontzettend lekker wordt gebakken, bleek in de vijfde aflevering met het thema ‘Internationaal’. In de tent toverden de kandidaten een Dobostaart uit de oven. Dit is een Hongaarse lekkernij met laagjes biscuit, chocoladecrème en een waaier-dak van karamel. Bij de technische opdracht zetten de bakkers hun beste beentje voor om Algerijnse bloemkoekjes te maken. Nog meer verschillende smaken en culturen kwamen samen in het spektakelstuk; een beroemd bouwwerk. Wat zijn de favoriete smaken van Janny wanneer ze in het buitenland is?

 

Wat is je favoriete buitenlandse patisserie land?

“Ik vind de lekkernijen in mediterrane landen lekker. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op Spaanse zandkoekjes die bij de eerste hap al uit elkaar vallen. Maar in mediterrane landen is het gebak ook vaak erg zoet. Daarom vind ik dat voor een keer wel lekker, maar meer als uitzondering.

 

Frankrijk is en blijft daarom toch mijn favoriet. Ik kan eigenlijk nooit echt genoeg krijgen van de Franse patisserie. Als je daar door de straten langs de mooie patisserie zaken loopt, ziet werkelijk alles er fantastisch uit. Prachtig mooie taartjes, die zo secuur en nauwkeurig zijn gemaakt. Met heerlijke verfijnde en subtiele smaken, echt vakmanschap.”

 

Welk gebakje eet je het liefst in Frankrijk?

“Dat is moeilijk kiezen! Je kan me in Frankrijk met bijna al het gebak heel erg blij maken. Maar als ik dan toch moet kiezen is een fraaie Saint-Honorétaart mijn favoriet. Eentje met mooie dunne soesjes met een overheerlijke, niet te zoete, room. En natuurlijk met een mooie dunne karamel eroverheen.”

 

Van welk land zou je graag eens de bakcultuur willen proeven?

“Ik zou heel erg graag naar Japan gaan om daar in de Japanse patisserie te duiken. Japanse banketbakkers bekwamen zich steeds meer in de klassieke patisserie. De combinatie van esthetiek, smaak en hoog vakmanschap zou ik heel graag eens ter plekke ervaren.”

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.