
Kokosmakronen zijn chewy van binnen en krokant van buiten. Je hebt hier maar 3 ingrediënten voor nodig: kokosrasp, suiker en eiwitten.
Dit koekje is in zijn eenvoud al heerlijk, maar je kunt nog allerlei smaakmakers toevoegen voor de afwisseling. Denk bijvoorbeeld aan chocolade (dan krijg je een bounty!) of een frisse zomerse variant met citroenrasp en frambozen. Hier vind je het basisrecept en deze 2 lekkere variaties.
Recept kokosmakronen
Ingrediënten voor 8-10 stuks
- 150 gram kokosrasp
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 3 eiwitten
- snuf zout
Kokosmakronen met chocolade
- 100 gram pure, melk of witte chocolade
Kokosmakronen met citroen en frambozen
- rasp van 1 biologische citroen
- 65 gram verse frambozen
Zo maak je de basis voor kokosmakronen
- Verwarm de oven tot 170 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de kokosrasp met de eiwitten en suiker tot een plakkerig beslag.
- Schep met een ijslepel (of 2 eetlepels) een bergje van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kokosmakronen in 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen.
Wil je aan de slag met de variaties? Ga dan verder met de volgende stappen.
Kokosmakronen met chocolade
- Smelt de chocolade au bain-marie. Lees hieronder hoe je dat doet.
- Dip de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade en laat de chocolade hard worden met de chocoladekant naar boven.
Kokosmakronen met citroen en frambozen
- Plet de frambozen grof met een vork. Ze hoeven niet helemaal tot moes geplet te worden.
- Maak het beslag zoals hierboven en voeg hier de citroenrasp en frambozen aan toe.
Dit kun je maken met de overgebleven eidooiers
Heb je 3 eieren gesplitst voor dit recept? Dan houd je het eigeel over. Zonde om weg te gooien, dus maak er nog iets lekkers mee! Zoals banketbakkersroom of advocaat.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.