E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Marcel

"Ik had misschien nog niet de ervaring, maar dat heb ik gecompenseerd door er heel hard voor te werken."

marcel_2016HHB0380_768_432

Marcel gaat naar huis

“Tot vorig jaar had ik Heel Holland Bakt nog nooit gezien. De hele familie was er enthousiast over en toen ik meekeek werd ik ook enthousiast. Ik zei: ‘Als ik ooit aan een tv-programma meedoe, dan is het aan dít programma’. Toen het aanmeldformulier op de website kwam besloot ik om er serieus voor te gaan. Mijn vrouw en kinderen hebben dat heel erg gestimuleerd. Vanaf het moment van inschrijven ben ik non-stop met bakken bezig geweest.”

 

John de Wolf

“Ik bakte al veel, maar ik was echt een thuisbakker. Ik heb wel gemerkt dat ik wat minder ervaring had dan de meeste bakkers. Dat wreekte zich bij bepaalde opdrachten.

Ik voelde me soms een beetje de John de Wolf van Heel Holland Bakt. Ik had misschien nog niet de ervaring, maar dat heb ik gecompenseerd door er heel hard voor te werken. Dat betekent automatisch dat er andere dingen moesten sneuvelen. Ik sport bijvoorbeeld veel. Toen ik wist dat ik ging meedoen aan Heel Holland Bakt heb ik dat op een heel laag pitje gezet. Maar dat had ik er graag voor over!”

 

Leerzaam en bijzonder

“Ik vond het knap dat ik week vier heb gehaald. Daarin ben ik niet bescheiden maar wel realistisch. Toch was ik wel een beetje verrast dat ik in het vierde weekend naar huis moest. Ik werd nog tweede bij de technische opdracht. De dag erna heb ik wel slecht gebakken. De andere kandidaten hadden het wel goed gedaan, dat was nog het meest frustrerende. Dan is het vervelend om eruit te gaan op deze manier. Er had misschien nog wel meer in gezeten! Toch was meedoen leerzaam en bijzonder.”

 

Trots

“Het ging mij niet om winnen of verliezen. Ik wilde graag laten zien wat ik kon. Als ik terugkijk dan weet ik dat ik er alles voor heb gedaan. Vooraf ben ik er een klein beetje naïef ingestapt. Als ik iets meer had geweten van televisie maken en van het programma zelf, dan had ik het misschien nog wel beter gedaan. Je wordt in zo’n wereld gestort waar je niks vanaf weet, dus je wordt ook heel erg afgeleid door de dingen die erbij komen kijken.

Het was voor mij een hele uitdaging om mee te doen. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn deelname. Ik heb zoveel geleerd over bakken en over mezelf, ik ben alleen maar trots!”


Smaakt naar meer

Woensdag 28 september is Marcel te gast in ­Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

Meer weten over Marcel?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.