E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Met deze tips van Shai houd jij je hoofd koel in de keuken

Geef jij deze feestdagen een etentje en bezorgt je dat wat stress? Geen paniek. Met deze tips houd jij je hoofd koel in de keuken!

shai tips feestdagen

De feestdagen kunnen voor de nodige stress en spanning zorgen. Nergens voor nodig, zegt Shai, winnaar van Heel Holland Bakt seizoen 13. Met deze vijf tips houd jij je hoofd koel.

1. Maak een planning

Maak een lijstje met wat je allemaal gaat maken en splits dit op in onderdelen. Bijvoorbeeld: het deeg, de vulling en de topping van je dessert. Neem in de planning ook mee wanneer je alles gaat maken. Wat kun je twee dagen van tevoren maken? Wat maak je dezelfde dag en wat maak je vlak van tevoren? 

2. Weeg af en zet klaar 

Als de planning gemaakt is en je begint met koken of bakken dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. Zorg dat je alles van tevoren afweegt en klaarlegt. Dit noemen ze de mice en place. Snijd alles wat je van tevoren kunt snijden en bewaar dat in bakjes. Dat geeft rust en structuur in de keuken. Op deze manier hoef je niet, terwijl de karamel borrelt, de boter nog af te wegen.

3. Maak iets makkelijks dat je beheerst 

Je hoeft niet ieder jaar het wiel opnieuw uit te vinden. Als iets in de smaak viel vorig jaar, maak het dan gewoon weer. 

4. Trek de keuken strak 

Een groot deel van koken en bakken is opruimen. Zet meteen in de vaatwasser wat je niet meer gebruikt en ga tussendoor met een doekje over het keukenblad. Zo houd je letterlijk het overzicht. 

5. Wees niet te streng voor jezelf 

Het hoeft niet perfect. Als iets mislukt, dan serveer je gewoon koekjes bij de koffie!

Uiteindelijk gaat het om een gezellige avond en het samen zijn. 

 

Bekijk hier meer over Shai

Shai is de winnaar van Heel Holland Bakt 2025: ‘Het voelt nog steeds onwerkelijk’

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.