E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pistache bokkenpootjes: deze smaakcombinatie brengt dit klassieke koekje naar een hoger niveau

Deze bokkenpootjes zijn voor alle fans van pistache. Dit klassieke koekje krijgt een upgrade met dit heerlijke ingrediënt. 

bokkepootjes site

Het ingrediënt pistache en vooral pistachepasta is misschien wel het populaire ingrediënt van 2025. We zien het dit jaar overal terug. In croissantjes, chocoladerepen en nog veel meer lekkers.

Wij geven het klassieke bokkenpootje een upgrade met pistachepasta. Een onweerstaanbare smaakcombinatie!

Recept pistache bokkenpootjes

Ingrediënten pistache ganache

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram pistachepasta
  • 150 gram slagroom

Ingrediënten bokkenpootjes

  • 6 eiwitten
  • 375 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 65 gram amandelmeel
  • 80 gram pistache

Ingrediënten pistache chocoladelaag

  • 150 gram witte chocolade
  • 65 gram pistachepasta

Bereiding

Pistache ganache

  • Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en voeg de witte chocolade en pistachepasta toe.
  • Laat smelten en roer door elkaar.
  • Laat afkoelen en 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding bokkenpootjes

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Leg een spuitzak met ronde spuitmond klaar.
  • Maal de pistache fijn en houd 20 gram apart.
  • Klop de eiwitten luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg 225 gram suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn.
  • Meng in een schone kom amandelmeel met de rest van de suiker en 60 gram gemalen pistache.
  • Meng vervolgens de bloem erdoor.
  • Doe het beslag in de spuitzak.
  • Spuit op de bakplaten gelijke stroken beslag.
  • Bestrooi de rest van de gemalen pistache over het beslag.
  • Bak in 20 minuten af in de oven.
  • Haal de koekjes direct van het bakpapier en laat de koekjes een beetje afkoelen.
  • Haal de ganache uit de koelkast en schep in een spuitzak.
  • Verdeel een beetje van de vulling op een koekje.
  • Leg hier een tweede koekje op en druk voorzichtig aan.
  • Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Bereiding pistache chocoladelaag

  • Smelt de witte chocolade en roer hier de pistachepasta doorheen.
  • Neem een bokkepootje en doop de uiteinden van de koekjes in de chocolade.
  • Leg op een bakpapiertje en laat 30 minuten uitharden in de koelkast.

Bekijk hier de video van het recept

Video pistache bokkenpootjes

 

Benieuwd hoe je de klassieke bokkenpootjes maakt?

Bokkenpootjes van Robèrt inclusief bakvideo

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.