Terug

Meesterwerken

Thuisbakkers presenteren hun smakelijke en beeldschone baksels.

Pithiviers & meesterwerken

In Smaakt naar meer komen verschillende thuisbakkers met hun baksel naar de studio. In de tweede aflevering tonen ze onder andere een meloentaart, een Heel Holland Hakt-taart en een kippentaart. Jelle de Jong, Roué Verveer en patissier Cees Holtkamp praten mee en proeven de kippentaart.

Wil jij ook met je baksel aanwezig zijn in een uitzending van Smaakt naar meer? Stuur ons je bakfoto!

 

Bladerdeeg maken

In aflevering 2 maken de kandidaten Pithiviers. Het lastigste onderdeel daarvan is het maken van bladerdeeg. Cees Holtkamp legt uit dat je bladerdeeg op verschillende manieren kan maken.

“Het is lastig om bladerdeeg te maken. Je kunt bladerdeeg op de Hollandse en Franse manier maken. De kandidaten deden het allemaal op de Hollandse manier. De boter wordt dan door het deeg gekneed.

Wanneer bladerdeeg op de Franse manier wordt gemaakt dan wordt er eerst deeg gemaakt. Daar wordt de boter ingevouwen.

Het maken van bladerdeeg op de Hollandse manier is moeilijker want je hebt een groter risico dat het deeg 1 geheel wordt. Tijdens het toeren mag het dan een vingerdikte zijn, maar tijdens het uitrollen mag het deeg wat dunner zijn. Het kan dan korter in de oven.”

 

Meer over het maken van bladerdeeg

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.