E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wat je altijd al wilde weten over Heel Holland Bakt Kids

Waarom worden de bakkers geholpen door een volwassene? En wie doet toch al die afwas? Hier lees je antwoord op al je vragen over Heel Holland Bakt Kids!

MAX_Heel Holland Bakt Kids_EF_08112 QA

Hier vind je alle antwoorden op je vragen over Heel Holland Bakt Kids, gepresenteerd door Plien van Bennekom.

Waarom hebben de kinderen hulp van ouders, ooms of tantes?

De Kinderarbeidsinspectie heeft bepaald dat kinderen tijdens onder meer tv-opnames niet zelf bepaalde (bak)activiteiten mogen uitvoeren. Met een volwassene als bakassistent mag dat wel.

Wat doen de kinderen zelf?

De kinderen zijn de baas. Zij bepalen hoe de receptuur van hun taart eruit ziet en maken grotendeels alles zelf, denk aan beslag, vulling en decoratie. De volwassenen zijn er om te assisteren.

Bij de spektakelstukken maken de kinderen minstens één onderdeel helemaal zelf. Daarnaast zijn er ook technische opdrachten die kinderen alleen uitvoeren met hun bakmaatje aan de zijlijn.

Hoe handhaven jullie dat ouders niet te veel meehelpen?

Juryleden Janny en Robèrt lopen door de tent en houden alles nauwlettend in de gaten. Als ouders teveel doen, dan grijpen ze in.

Mogen ouders een bakopleiding gehad hebben/professional zijn?

Iedereen in de tent is thuisbakker, dus ook in HHB Kids. Daarnaast zijn het ook de kinderen die zichzelf opgeven en die leidend zijn in de tent, de volwassene is er om te assisteren.

Waarom krijgen de kinderen 2 opdrachten?

De afleveringen van HHB Kids bestaan uit 2 opdrachten, omdat de aflevering korter is dan de reguliere afleveringen van Heel Holland Bakt.

Waarom zijn deze afleveringen korter?

De afleveringen zijn korter, omdat het anders niet binnen de uren gemaakt kan worden die de Kinderarbeidsinspectie heeft bepaald.

Wanneer is de finale?

De finale wordt zaterdag 28 oktober 2023 uitgezonden om 19.20 uur bij NPO Zapp.

Waar is NPO Zapp te vinden, alleen online?

NPO Zapp is te vinden op televisie onder de 3.

Wanneer is HHB Kids opgenomen?

HHB Kids is in de zomervakantie van 2023 opgenomen.

Waarom dragen de bakkers geen haarnetje?

Er bestaat een groot verschil tussen de professionele bakker en de thuisbakkers in de tent. Thuis bakt niemand met een petje of haarnetje op. Heel Holland Bakt Kids gaat over thuisbakkers en de omstandigheden in de tent zijn natuurlijk heel anders dan in een professionele keuken. Daarnaast worden de taarten niet verkocht. Daarom kiezen we ervoor om de kandidaten geen haarnetje of petje te laten dragen.

Wat gebeurt er met de taarten na het proeven?

Na afloop van de opnames, het proeven en jureren, nemen de bakkers hun taarten mee naar huis. Als er dan nog wat over is tenminste….

Wat gebeurt er toch met al die afwas?

De bakkers hoeven naast al het harde bakken gelukkig niet ook nog al hun vuile vaat zelf af te wassen. Een klein leger jongens en meiden staan dag in dag uit te boenen, zodat de bakkers weer schoon gereedschap hebben voor de volgende opdracht.

De thuisbakkers gaan in de tent direct aan de slag, weten ze de opdrachten van tevoren al?

De kandidaten krijgen van tevoren te horen wat de opdracht is voor het spektakelstuk, zodat ze kunnen bedenken wat ze willen maken. Ze kunnen thuis oefenen en doorgeven welke ingrediënten ze nodig hebben, zodat in de tent alles klaargezet kan worden. Voordat de opnames beginnen, gaat het HHB Kids-team elke week met een enorme boodschappenlijst op pad om alle ingrediënten in huis te halen.

Bij de technische opdracht ligt dat anders: daarvan weten ze nog niks. Ze krijgen de opdracht te horen in de tent als ze aan de slag gaan.

Wie verzint al die leuke namen van de baksels?

Onze bakkers zijn vaak niet alleen creatief in de keuken, ze zijn ook creatief met taal. De leuke en bijzondere namen verzinnen ze helemaal zelf!

Waarom maken de bakkers niet vaker een vegan /glutenvrij / lactosevrij / suikervrij baksel?

De bakkers mogen helemaal zelf weten hoe ze de opdrachten invullen. Als ze glutenvrij of vegan willen bakken, dan zijn ze daar volledig vrij in. Allergievrij of vegan bakken is overigens echt een vak apart en vraagt om nieuwe en andere technieken. Het is dus niet gek dat de bakkers daar niet altijd direct hun vingers aan willen branden. Er wordt echter steeds vaker vegan, gluten-, lactose-, en suikervrij gebakken in de tent.

Alles over Heel Holland Bakt Kids 2023

Alles over HHB Kids 2023

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.