E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sandra: “Bakken is altijd een rode draad in mijn leven geweest.”

Sandra gaat naar huis, maar ze kijkt terug op een geweldig avontuur. "Ik zou het allemaal zo over doen!"

sandra-1920-2

Het thema is extra feestelijk, maar het vertrek van Sandra is dat niet. In week 3 van seizoen 11 met het thema Carnaval moet zij de tent helaas verlaten. Ze blikt terug op haar deelname.

SandraVan wie heb je het bakken geleerd?

“Mijn vader was een geweldige thuisbakker en vroeger hielp ik hem met het bakken van al zijn lekkernijen. Voor mij is het dus heel gewoon om zelf mijn taarten, gebak en desserts te maken. Tijdens coronatijd heb ik ontslag genomen om fulltime mantelzorger te worden. Toen namen mijn bakkunsten echt een vlucht, want ik had tijd én dankbaar thuispubliek.

Wat bak je het liefst?

“Ik bak het liefst klassieke recepten. Voor mij geen groene matcha soezen met zwarte yuzu vulling. Ik maak graag slagroomtaart, mokkataart, tulbanden en tartelettes.”

Wat ben jij voor bakker?

“Ik houd mij altijd redelijk goed aan een recept. Ik heb organisatiewetenschap gestudeerd en ben gewend om analytisch naar zaken te kijken. Mijn keuken is daarom redelijk georganiseerd en ik raak niet gauw in paniek.”

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

“Het combineren van Heel Holland Bakt en mantelzorg verlenen was lastiger dan je zou denken. Ik hoefde niet naar mijn werk, of gekke smoezen te verzinnen. Maar mantelzorger ben je wel 24/7 en 52 weken per jaar. Het was soms best lastig om rust en tijd te vinden om een recept te bedenken en te oefenen.”

Sandra - Engels Theekransje - TulbandHoe kijk je terug op je deelname?

“Ik bleek na de laatste opnames zieker dan ik aanvankelijk dacht. Ik baalde dat ik daardoor niet volledig kon laten zien wat ik in huis heb op bakgebied. Desondanks kijk ik terug op een geweldig avontuur. Mijn favoriete opdracht was de gevulde cake. Heerlijkheid in zijn eenvoud. Ik zou het allemaal zo over doen.”

Recept voor toffee tulband

Net als Sandra meedoen aan Heel Holland Bakt? Meld je aan als kandidaat!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.