De 8 bakkers beginnen zich in aflevering 3 langzaamaan thuis te voelen in tent. Ze zijn helemaal klaar voor een bakweekend vol zoetigheid!
Sticky toffee-taart
Om deze zoete aflevering goed te beginnen, krijgen de bakkers de opdracht om een sticky toffee-taart te maken. “De gaatjes springen spontaan in mijn gebit,” volgens André. Janny legt uit dat deze taart smeuïg van binnen moet zijn en een diepe karamelsmaak moet hebben. “Maar hij mag ook weer niet té zoet zijn,” vertelt ze.
Bourdaloue-perentaart
Wanneer de jury de tent verlaat, gaat de technische opdracht natuurlijk beginnen. De bakkers gaan aan de slag met een klassiek Frans taartje: een bourdaloue. “Een heel delicaat, zoet perentaartje, vernoemd naar een straat in Parijs,” legt Janny uit.
Donuttoren
André staat nog een beetje te stuiteren van al het zoet, dus hij is blij dat de frituurpannen aangaan. “Maar het wordt wel weer zoet natuurlijk,” zegt Janny. Er worden deze ronde namelijk spectaculaire donuttorens gebouwd. Maar hoe krijg je die donuts nou mooi gefrituurd? Robert: “Temperatuur is echt het toverwoord van vandaag”.
Wie wordt er deze week Meesterbakker en welke kandidaat moet de tent verlaten?
Aflevering 3 van seizoen 13: zondag 16 november te zien bij MAX op NPO 1.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.