E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Waarom opgeklopte honing (whipped honey) zo lekker is

Whipped honey klinkt misschien ingewikkeld, maar het is niets meer dan opgeklopte honing. Deze luchtige, zijdezachte honing maak je gemakkelijk zelf. Je hebt alleen een mixer en honing nodig. 

whipped honing

Whipped honey is honing die je opklopt met een mixer waardoor de structuur verandert in een lichte, super luchtige crème. Zo wordt ‘gewone’ honing heerlijk smeuïg en zacht. De smaak wordt milder en romiger. Alle reden dus om je honing op te kloppen! Het enige wat je nodig hebt voor dit recept is honing en een elektrische mixer of keukenmachine. 

Zo maak je opgeklopte honing

Klop de honing met een elektrische mixer of keukenmachine op tot de kleur lichter wordt en de substantie romig en luchtig. Dit duurt 5-10 minuten.

Restje honing weggooien? Niet doen!

Opgeklopte honing is perfect als je nog ergens in je keukenkastje een restje gekristalliseerde, oude honing hebt staan. Zo geef je de honing een tweede leven.  

Bewaren

Opgeklopte honing kun je in een oud jampotje of luchtdicht bakje weken bewaren in je keukenkastje of op het aanrecht.  

Waar gebruik je het voor?

Whipped honey is heerlijk met wat vers fruit en yoghurt als ontbijt, of als topping op je pannenkoeken of wafels. Of wat dacht je van een lepel in de (ijs)koffie of (ijs)thee?! Ook kun je de honing mengen door slagroom en serveren met taart of cake.  

Maak eens één van deze recepten met opgeklopte honing

Ijskoffie
American pancakes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.