
Whipped honey is honing die je opklopt met een mixer waardoor de structuur verandert in een lichte, super luchtige crème. Zo wordt ‘gewone’ honing heerlijk smeuïg en zacht. De smaak wordt milder en romiger. Alle reden dus om je honing op te kloppen! Het enige wat je nodig hebt voor dit recept is honing en een elektrische mixer of keukenmachine.
Zo maak je opgeklopte honing
Klop de honing met een elektrische mixer of keukenmachine op tot de kleur lichter wordt en de substantie romig en luchtig. Dit duurt 5-10 minuten.
Restje honing weggooien? Niet doen!
Opgeklopte honing is perfect als je nog ergens in je keukenkastje een restje gekristalliseerde, oude honing hebt staan. Zo geef je de honing een tweede leven.
Bewaren
Opgeklopte honing kun je in een oud jampotje of luchtdicht bakje weken bewaren in je keukenkastje of op het aanrecht.
Waar gebruik je het voor?
Whipped honey is heerlijk met wat vers fruit en yoghurt als ontbijt, of als topping op je pannenkoeken of wafels. Of wat dacht je van een lepel in de (ijs)koffie of (ijs)thee?! Ook kun je de honing mengen door slagroom en serveren met taart of cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.