E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je je eigen chocoladeletter

Zelf een mooie sierlijke chocoladeletter maken is helemaal niet moeilijk! We laten je zien hoe je het doet. Bekijk het recept en de video.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Sta jij je in deze tijd van het jaar ook altijd zo te verlekkeren aan die mooi opgespoten chocoladeletters bij de bakker? Met sierlijk chocoladekrullen en versierd met snoepgoed zijn deze letters niet alleen een genot om te eten, maar ook een echte lust voor het oog.

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zulke chocoladeletters zelf te maken! Daar hoef je niet eens een chocolade-expert voor te zijn. We laten je in deze video zien hoe je het doet. Met dit recept kun je ongeveer 2 letters maken.

 

Recept voor chocoladeletter

Ingrediënten

330 gram melkchocolade
100 gram roomboter
Handje strooigoed

 

Dit heb je nodig

Bakpapier + stift
Keukenthermometer
Mixer
Gekarteld spuitmondje
Spuitzak

 

Zo maak je de chocoladeletter

Begin met het maken van je sjabloon. Print een letter op papier. Draai het papier ondersteboven, leg er een bakpapiertje op en trek de letter om. Draai daarna het bakpapier om, zodat je stift aan de onderkant zit en je letter weer goed is.

Smelt 2/3e van de chocolade au bain-marie. Voeg de rest van de chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten. Laat de chocolade vervolgens afkoelen tot 30 graden.

Klop ondertussen de boter romig en bijna wit. Voeg de afgekoelde chocolade toe en spatel tot een geheel. Doe het chocolademengsel in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

Pak je sjabloon en de versieringen erbij. Spuit kleine toefjes chocolade naast elkaar om de letter te vormen. Spuit er een tweede laag bovenop om je letter lekker vol en rond te maken. Versier de letter met versieringen naar keuze.

Laat je chocoladeletter minstens een uur uitharden. Daarna kun je hem buiten of in de koelkast bewaren, de letter blijft in de koelkast zeker een week goed. Als variatietip kun je natuurlijk los met verschillende vormen, versieringen. Of maak hem met pure of witte chocolade.

Letter klaar? Sintersmullen maar! 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.