E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je heel makkelijk aardbeienschelpen

aardbeienschelp

Aardbeienschelpen zijn nou typisch een voorbeeld van klassiek Nederlands gebak. Dit gebakje dankt zijn naam aan de schelpvormige bodem. Deze wordt gemaakt van bladerdeeg. Daarna vul je hem met banketbakkersroom en maak je hem af met verse aardbeien.

Dankzij het gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg uit de diepvries heb je deze aardbeischelp heel makkelijk gemaakt.

Dit heb je nodig

Schelp:

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 12 verse aardbeien

Banketbakkersroom:

  • 500 milliliter volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 100 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 35 gram maïzena

Benodigdheden:

  • muffinvorm
  • ronde uitsteker
  • bakkwastje
  • spuitzak

Zo maak je aardbeienschelpen

Schelp maken:

Verwarm de oven tot 180 graden. Laat het bladerdeeg een paar minuten ontdooien. Draai je muffinvorm om en vet deze in met bakspray of boter. Steek 4 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes bladerdeeg op de muffinvorm. Duw de randjes omlaag, zodat deze vastzitten aan de vorm. Zo krijg je dat leuke schelp-effect. Besmeer de rondjes met het losgeklopte ei. Besprenkel vervolgens ieder rondje met suiker en bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

De banketbakkersroom:

Klop de eidooiers samen met de maïzena en een scheutje van de melk. Er mogen geen klontjes meer inzitten. Snijd de vanillepeul open door deze verticaal open te snijden. Schraap het merg eruit en doe het merg en de peul in een steelpan samen met de rest van de melk en de suiker. Breng op laag vuur aan de kook. Door een deel van de suiker meteen toe te voegen, brandt de melk minder snel aan de bodem aan. Verwijder de peul en giet dan een beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel. Giet dit nu bij de pan met melk en laat dit 2-3 minuten even doorkoken en indikken, terwijl je blijft roeren. Giet het mengsel in een lage kom of schaal, dan koelt het sneller af. Bedek dit met een beetje plasticfolie om een vel te voorkomen. Laat een uur afkoelen. Klop tot slot nog even goed door met een garde en doe de banketbakkersroom dan in een spuitzak.

Opbouw van de aardbeienschelpen:

Vul vervolgens de bladerdeegschelpen met de banketbakkersroom. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten of plakjes. Decoreer de aardbeien mooi op de taartjes en maak de aardbeienschelpen eventueel af met wat poedersuiker of een takje munt.

meer inspiratie met bladerdeeg? 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.