Terug

Zo maak je zelf speculaas rolls

Eens iets anders dan cinnamon rolls, deze speculaasvariant. Heel lekker en zo klaar!

Speculaasrolls omslag

Deze speculaas rolls zijn een heerlijke variant op de bekende kaneelbroodjes. En wist je dat je deze broodjes ook heel makkelijk mee kunt nemen als lunch? Echt iets om naar uit te kijken.

Recept voor speculaas rolls

Ingredi├źnten

  • Croissantdeeg
  • Speculoos

Speculaasjes

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram Zeeuwse bloem
  • 50 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 10 gram speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2 gram baking soda

Glazuur

  • Poedersuiker
  • Speculaaskruiden

Bakbenodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakplaat met bakpapier
  • Ingevette bakvorm
  • Scherp mes of hakmolen

Zo maak je speculaas rolls

Voor +/- 9 broodjes (afhankelijk van hoe groot je de plakken snijdt)

SpeculaasrollsSpeculaasjes 

  • Meng de boter en suiker met de hand of, als je die hebt, in een keukenmachine met de deeghaak.
  • Kneed de karnemelk erdoor, en de helft van het ei.
  • Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.
  • Kneed dit door het suiker-botermengsel.
  • Is het deeg te slap om te verwerken? Als je het even laat rusten in de koelkast stijft de boter wat op en kun je het beter hanteren.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
  • Steek of snijd hier vormpjes uit.
  • Leg de speculaasjes op een bakplaat (het deeg loopt in de oven niet echt uit, dus je kunt ze redelijk strak op elkaar leggen).
  • Bak ze mooi gaar in de oven; de duur hangt af van de oven en de dikte en grootte van het deeg. Begin met 5 minuten en controleer regelmatig.

Speculaas rolls

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit (zorg dat je de snijrandjes goed dichtmaakt).
  • Smeer het deeg in met speculoos.
  • Hak de speculaasjes fijn (met een mes of in de hakmachine) en verdeel dit over de speculoos.
  • Rol het deeg op en snijdt plakjes van de rol.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ingevette bakvorm.
  • Bak de rolls af in ongeveer 10 minuten.

Glazuur

  • Meng poedersuiker met lauw water en een beetje speculaaskruiden. Besprenkel de speculaas rolls met glazuur. Smullen maar!

Nog meer roll inspiratie?

Probeer dan eens deze apple cinnamon rolls.

Bekijk hier het recept

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren