E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Michiel

Maak kennis met Michiel

Wie is Michiel?

Michiel is afgestudeerd als voedingsmiddelentechnoloog en is nu werkzaam bij als productontwikkelaar; hij ontwikkelt sauzen en marinades. Michiel is gefascineerd door de chemie van het bakken en maakt er bijna een studie van.

Met notitieblok in de hand, probeert hij allerlei bakprocessen uit, zodat hij precies weet wat er gebeurt als hij een recept iets aanpast. Als hij nieuwe recepten uitprobeert, komen zijn aantekeningen altijd weer van pas. Hij ziet bakken bijna als een wetenschap.

Michiel is een echte Rotterdammer, hij woont daar samen met zijn vriendin. Hij heeft een grote vriendengroep, waar hij graag mee op pad gaat.

 

Wat bakt Michiel ervan?

Michiel zit als kookgek echt gebakken. Door zijn verrassende smaakcombinaties, die hij veelvoudig thuis test, hoopt hij de eindstreep te halen en zich de ‘Beste thuisbakker van Nederland’ te kunnen noemen.

 

Reactie van Michiel

Michiel redt de finale helaas niet, in de halve finale moet hij de baktent verlaten.

Op maandag 19 oktober 2015 vertelt hij over zijn tijd in Heel Holland Bakt in het radioprogramma Wekker-Wakker! en op televisie in Tijd voor MAX.

 

Kerst 2015

Helaas wint hij deze ‘Beste Thuisbakker van Nederland’ niet, maar gelukkig krijgt tijdens de kerstuitzendingen eind 2015 de kans om zich te revancheren.

En dat lukt! Michiel is de ‘Beste kerstbakker van Nederland’!

Recepten van
Michiel