E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ra Ra

Michiel

Recept van
Michiel

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 0 roomboter

Amandelcake

  • 625 gram amandelmeel
  • 625 gram poedersuiker
  • 187 gram patentbloem
  • 10 eieren
  • 1 citroen

Vulling

  • 400 gram pistachenoten
  • 150 gram Kalamata olijven
  • 50 gram kristalsuiker
  • 25 gram water

Ganache

  • 500 gram slagroom
  • 20 gram maïzena
  • 500 gram witte chocolade
  • 500 gram Griekse yoghurt

Vulling II

  • 800 gram winterpeen
  • 8 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 0 snufje zout
  • 200 gram monchou

Samenstellen

  • 300 gram gedroogde abrikoos
  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet twee schone bakplaten met opstaande randen in met boter.
  • Leg bakpapier klaar.

Amandelcake

  • Klop amandelmeel, poedersuiker, bloem en eieren tot een glad beslag.
  • Rasp de schil van de citroen en meng door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette bakplaten en bedek met een stuk bakpapier. Hierdoor wordt de bovenkant minder krokant.
  • Bak de cake ongeveer 30-45 minuten in de warme oven.

Vulling

  • Bruineer de pistachenoten ongeveer 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Hak grof en zet weg.
  • Kook suiker en water tot suikersiroop van 120°C.
  • Snijd ondertussen de olijven in kleine stukken.
  • Voeg toe aan de suikersiroop en laat de suiker grijnen door de olijven door de siroop te roeren. Schep op een bord en laat afkoelen.

Ganache

  • Breng room en maizena al roerend aan de kook.
  • Breek de chocolade in een kom en voeg het hete roommengsel toe.
  • Laat de chocolade smelten en roer vervolgens goed door tot een egaal geheel. Laat afkoelen.
  • Meng vervolgens yoghurt door de ganache.

Vulling II

  • Rasp de wortel ragfijn.
  • Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit.
  • Kook wortel en rasp in het sinaasappelsap. Laat koken totdat het sap bijna is ingekookt. Breng op smaak met zout en citroen. Laat afkoelen.
  • Meng vervolgens de monchou erdoor.

Samenstellen

  • Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukken.
  • Snijd vierkanten van aflopende grootte met schuine randen uit de amandelbiscuit.
  • Leg het grootste cakeplak op de werkbank en smeer hier een laag wortelmonchou op. Dek af met de volgende plak en smeer hier een laag witte chocoladeganache op. Verdeel wat pistachenootjes, abrikozenstukjes en olijven erover en dek opnieuw af. Wissel dit af totdat de piramide is opgebouwd.
  • Smeer de taart af met ganache.
  • Bruineer de kokosrasp kort in een warme koekenpan.
  • Bestrooi de taart met kokosrasp en decoreer met pistache, abrikozenstukjes en olijven.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en maak de piramide af met chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.