E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven is Meester Patissier én Meester Boulanger; dat is uniek in Nederland.

Robèrt van Beckhoven

Als geboren bakkerszoon wordt de liefde voor het vak Robèrt van Beckhoven met de paplepel ingegoten. Zijn ambitie is groot: al in 1980 sleept hij zijn eerste prijs in de wacht. Daarna gaat het snel: bijna alle internationale bakprijzen worden binnengesleept.

Ondanks zijn internationale erkenning is Robèrt nog steeds dezelfde bourgondische Brabander als vroeger. Je kunt hem nog regelmatig vinden in zijn eigen zaak in het Brabantse Oisterwijk. Verder staat hij regelmatig in de keuken van Tijd voor MAX.

Als één van de twee meesterpatissiers die Nederland rijk is, weet Robèrt als geen ander wat bakken is. Deze erkenning is internationaal. Sinds oktober 2013 mag Robèrt van Beckhoven zich ook Meester Boulanger noemen. Dat wil zeggen dat hij het ambacht brood bakken tot in de puntjes beheerst. Robèrt is dus Meester Patissier én Meester Boulanger, en dat is uniek in Nederland.

Robèrt brengt zijn kennis graag over aan anderen. Met behulp van cursussen, brengt hij professionals en amateurbakkers de fijne kneepjes van het vak bij.

Recepten van
Robèrt van Beckhoven