E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rozer dan roze

Twee klassiekers die samen één showstopper vormen, dat klinkt geweldig toch?! In deze choco-kersen slof laten we de rijke, romige wereld van chocolade kennismaken met de frisse charme van kersen. En dat allemaal boven op een knapperige sloffenbodem met een zachte laag hazelnootspijs… Zeg daar maar eens nee tegen!

Bianca

Recept van
Bianca

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 125 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 90 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 0,5 eidooier
  • 0,25 citroenrasp
  • 0,25 theelepel zout
  • 10 gram cacao

Hazelnootspijs

  • 70 gram hazelnoten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit

Chocolademousse

  • 1,5 blaadje gelatine
  • 100 milliliter slagroom
  • 16 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 55 gram pure chocolade

Kersenbavarois

  • 150 gram Amarena kersen (gepureerd, gezeefd, 100 gram overhouden)
  • 60 gram diepvries kersen (gepureerd, gezeefd, 30 gram overhouden)
  • 1 citroen (30 gram sap)
  • 65 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 150 gram slagroom
  • 45 gram fijne kristalsuiker
  • 6 blaadjes gelatine

Mirror glaze

  • 7 gram gelatinepoeder
  • 45 gram water
  • 75 gram gecondenseerde melk
  • 113 gram fijne kristalsuiker
  • 56 gram water
  • 131 gram witte chocolade
  • Roze kleurstof

Decoratie

  • 150 gram ruby chocolade

Bereidingswijze

De binnenkant van de choco-kersen slof van Bianca.Een gebakje dat eruit ziet als een cadeautje en ook nog eens erg lekker smaakt, wat wil je nog meer?! De juryleden hadden geen commentaar op deze geweldige taartjes, dus zoals André zegt: “Het is een 10!”. De zachtheid van de mousse en de krokante bodem creëren een heerlijk combinatie die je wel zelf moet proberen.

Benodigdheden

  • Mini ronde cakevorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Kleine siliconen bolvorm
  • Garde
  • Bakplaat + bakpapier
  • Thermometer
  • Handmixer

Voorbereiding voor de choco-kersen slof

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.

Sloffendeeg

  • Doe de bloem, bakpoeder, boter, kristalsuiker, basterdsuiker, eidooier, citroen rasp, zout en cacao in een kom en mix dit allemaal samen.
  • Kneed tot een samenhangend deeg.
  • Dek af met plasticfolie en zet het in de koeling voor een half uur.
  • Maak nu eerst de hazelnootspijs.

Hazelnootspijs

  • Doe de noten met de suiker en het water in de foodprocessor en mix dit samen.
  • Draai er een samenhangend spijs van.
  • Haal het sloffendeeg uit de koelkast en druk in de kleine ronde cakevorm.
  • Spuit de hazelnootspijs op het sloffendeeg en bak af op 180 graden voor 25 minuten.

Chocolademousse

  • Week de gelatine in koud water.
  • Smelt de chocolade au bain-marie in een steelpan.
  • Doe het ei met de suiker in een kom en verwarm au bain-marie. Blijf met een mixer kloppen tot de 70 graden bereikt is.
  • Haal de kom van de pan en meng de gelatine erdoor.
  • Blijf dit goed doorkloppen tot 37 graden.
  • Zodra de 37 graden is bereikt, doe je de chocolade erbij.
  • Spatel dit goed door.
  • Giet het in de kleine bolvorm en zet in de koeling.

Kersenbavarois

  • Pureer en zeef beide soorten kersen.
  • Weeg 30 gram diepvries kersen af en 100 gram Amarena kersen.
  • Klop het eiwit op en voeg geleidelijk de suiker toe.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  • Knijp de gelatine uit en verwarm in een pannetje tot deze smelt.
  • Haal het van het vuur en voeg de kersen en citroensap toe.
  • Spatel slagroom beetje bij beetje bij het eiwit.
  • Spatel dan het gelatinemengsel erbij en giet in de bolvormen.
  • Haal de chocolademousse bolletjes uit de diepvries.
  • Leg in elke bolvorm een bol chocolademousse.
  • Zet in de koeling om het op te laten stijven.

Mirror glaze

  • Meng gelatinepoeder met 45 gram water en laat even staan.
  • Verwarm gecondenseerde melk, suiker en 56 gram water tot het begint te dampen.
  • Roer de gelatine erdoor heen totdat deze opgelost is.
  • Doe de chocolade erbij en roer deze door totdat deze opgelost is.
  • Voeg dan de kleurstof toe en mix dit door.
  • Laat het afkoelen tot 33 graden.

Chocolade decoratie

  • Smelt de chocolade in een steelpan.
  • Tempereer de chocolade.
  • Maak er een bloem en ronde schijfjes van.
  • Zet in de koeling tot gebruik.

Opbouw van de choco-kersen slof

  • Haal de halve bollen uit de vriezer, zet op een rooster met een bakplaat eronder en giet de mirror glaze er overheen.
  • Laat het goed uitlekken.
  • Versier de onderste rand van de bollen met de gehakte hazelnoten.
  • Zet de bollen voorzichtig op de sloffenbodem.
  • Plaats een chocolade bloem bovenop.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.