Terug

Ain’t No Mountain High Enough

Een piramide van chocoladecake met sinaasappelganache-vulling en een vleugje koffie. Ramses II waardig, dit bouwwerkje.

Farida

Recept van
Farida

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Chocoladecake

  • 338 gram patentbloem
  • 113 gram cacaopoeder
  • 24 gram bakpoeder
  • 12 gram baking soda
  • 1.5 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 540 gram bruine basterdsuiker
  • 1.5 theelepel vanille-extract
  • 350 gram karnemelk
  • 50 gram koffie
  • 180 gram zonnebloemolie

Sinaasappelsiroop

  • 125 gram sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Sinaasappelganache

  • 300 gram slagroom
  • 1 sinaasappel, alleen de schil geraspt
  • 450 gram pure chocolade
  • 450 gram melk chocolade
  • 75 gram Grand Marnier

Italiaanse meringue

  • 1 citroen
  • 100 gram eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram water

Garnering

  • 0.5 blaadje bladgoud
  • 1 potje eetbare goudglitters
  • 12 frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Vet een vierkante bakvorm van 22 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.

Chocoladecake

  • Meng in een beslagkom bloem, cacaopoeder, bakpoeder, bakingsoda en zout en zet apart.
  • Klop in de keukenmachine eieren, suiker en vanille-extract luchtig en voeg de karnemelk, opgeloste koffie en olie toe.
  • Zet de machine op de laagste stand en voeg het bloemmengsel toe. Meng kort door tot een mooi beslag.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak ongeveer 45 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Sinaasappelsiroop

  • Meng alle ingrediënten in een schaaltje en zet apart tot gebruik.

Sinaasappelganache

  • Breng in een pannetje de slagroom samen met de geraspte sinaasappelschil aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe in een diep kommetje.
  • Giet de slagroom op de chocoladestukjes.
  • Voeg de Grand marnier toe en laat rustig smelten, roer daarna goed door en laat opstijven in de koelkast.

Samenstellen

  • Snijd de cake in 3 lagen.
  • Kwast de bovenkant van iedere laag in met de sinaasappelsiroop.
  • Spuit daar bovenop een laag ganache.
  • Stapel de cakes op elkaar.
  • Snijd in een hoek van 45° de zijkanten van de cake. Let op: houdt een vierkant over aan de bovenkant.
  • Keer twee zijkanten naar buiten en leg deze op de bovenkant van de cake om de top van de piramide te vormen.
  • Snijd de twee zijkanten die uitsteken op de top ook af in een hoek van 45° zodat de cake een echte piramidevorm krijgt.
  • Smeer de cake af met een dun laagje ganache en laat de cake even opstijven in de koelkast.

Italiaanse meringue

  • Maak de mixerkom en mixer schoon met het sap van een citroen.
  • Breng in een pannetje het water samen met de suiker aan de kook.
  • Begin met het kloppen van de eiwitten als de suiker een temperatuur van 110°C heeft bereikt.
  • Giet de suikerstroop bij een temperatuur tussen 117-120°C al kloppend bij de eiwitten. Blijf kloppen tot het mengsel koud is. Doe in een spuitzak met kartelspuitmond.

Garnering

  • Klop de resterende ganache luchtig met een mixer. Doe in een spuitzak met kartelspuitmond.
  • Spuit op de twee tegenovergestelde zijkanten de meringue in rozetten en decoreer de andere twee zijkanten met chocolade ganache-rozetten.
  • Plaats op elke hoek van de cake een paar frambozen met een stukje bladgoud.
  • Brand de meringue rozetten goudbruin met een crème-brûléebrander.
  • Neem wat goudglitters en blaas voorzichtig op de chocolade rozetten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.