Terug

André en de fluitketel

Deze taart is ideaal als je een groot gezelschap verwacht, want hij is maar liefst een goede 20 kilo schoon aan de haak! De vulling is een klassieke favoriet; red velvet met een mousse van roomkaas en frambozen.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Moeilijk
(9) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 750 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1500 gram kristalsuiker
  • 240 gram zonnebloemolie
  • 15 eieren (op kamertemperatuur)
  • 6 eetlepels vanille-extract
  • 56 gram rode kleurstofpoeder
  • 1500 gram bloem
  • 300 gram maïzena
  • 60 gram cacaopoeder
  • 4.5 theelepel zout
  • 9 theelepels baking soda
  • 6 eetlepels witte azijn
  • 1500 milliliter karnemelk (kamertemperatuur)

Modelleer chocolade

  • 2500 gram witte chocolade
  • 670 gram maissiroop

Zwitserse meringue botercrème

  • 550 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 935 gram kristalsuiker
  • 1500 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 6 eetlepels vanille-extract

Frambozenjam

  • 1250 gram frambozen
  • 500 gram geleisuiker speciaal

Roomkaasmousse

  • 900 gram roomkaas
  • 800 gram slagroom (koud)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels vanille-extract

Decoreren

  • Oranje gel kleurstof
  • Ivory gel kleurstof
  • burgundy gel kleurstof
  • rood gel kleurstof
  • wit gel kleurstof
  • zwart gel kleurstof
  • navy blauw gel kleurstof
  • blauw gel kleurstof
  • peach gel kleurstof
  • roze gel kleurstof

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • 4 Bakplaten van 37 x 31 centimeter
  • Bakpapier
  • Staande mixer met toebehoren
  • Cakebord van ø 15 centimeter
  • Dowels
  • Modelleer gereedschap
  • Staafmixer
  • Taartrooster
  • Vershoudfolie
  • Spuitzakken
  • Grote plaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  • Bekleed een plaat met vershoudfolie.

Red velvet cake

  • Klop de roomboter, suiker en zonnebloemolie romig.
  • Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
  • Voeg de vanille aroma en de rode kleurstof toe en mix kort.
  • Zeef de bloem, maizena, cacaopoeder, zout en baking soda.
  • Voeg om en om karnemelk en droge ingrediënten toe aan het beslag.
  • Voeg de witte azijn toe aan het laatste beetje karnemelk en mix het beslag nog kort door.
  • Verdeel het beslag over de bakplaten en bak voor 20-30 minuten, wissel de bakplaten eventueel na 15 minuten om van positie.
  • Laat de cakes afkoelen op een taartrooster.

Modelleer chocolade

  • Smelt de witte chocolade.
  • Voeg de maïssiroop toe en mix tot het net een geheel vormt.
  • Verspreid op de plaat met folie, dek af en plaats in de koelkast om hard te worden.
  • Kneed tot een soepel geheel, verwarm eventueel kort in de magnetron.

Zwitserse meringue botercrème

  • Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
  • Voeg de roomboter in stukjes toe.
  • Voeg de vanille toe en klop tot een luchtige crème.

Frambozenjam

  • Kook de frambozen met de geleisuiker voor een paar minuten.
  • Pureer eventueel met een staafmixer.

Roomkaasmousse

  • Klop de roomkaas met de kristalsuiker tot een glad geheel.
  • Klop de slagroom er gelijkmatig doorheen.
  • Voeg de vanille toe en mix nog even kort door.
  • Zet koud tot gebruik.

Opbouw

  • Snijd 2 cakes in de lengte doormidden, zodat je 4 plakken van 31 x 18,5 centimeter krijgt.
  • Spuit op elke laag een dijkje botercrème en vul met frambozenjam en roomkaas.
  • Stapel de cakes op elkaar, dit worden de schouders.
  • Plaats dowels in de cake en daarop een cakebord van ø 15 centimeter.
  • Snijd de overige cakes in 4 delen van 18,5 x 15,5 centimeter, zodat je 8 cakes overhoudt.
  • Plaats 2 plakken met vulling op de schouders.
  • Vul de overige cakes op dezelfde manier en stapel ze op het cakebord voor het hoofd. Het kan zijn dat je wat cake overhoudt.
  • Snijd de cake daarna in de vorm van een hoofd, nek en schouders.
  • Smeer de cake rondom af met botercrème en laat opstijven in de koelkast.

Decoreren

  • Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel, rol uit tot een grote ronde lap en bedek hier het hoofd en de nek mee.
  • Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel en kleur wit.
  • Rol uit om een blouse te vormen, ogen en tanden, fluitketel punt en fluitketel hendel.
  • Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel en bedek als colbert.
  • Kneed ⅙ van de modelleer chocolade soepel en maak de fluitketel.
  • Schilder de verschillende onderdelen in kleuren naar keuze.
  • Schrijf de tekst De Flip Fluitketel Show op de ketel.
  • Indien tijd over maak een bril.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.