Fleur op van dit bloemige financiers bouwwerk. Met elke trap (of hap) kom je dichter bij een hemels gevoel!
Bakbenodigdheden
- 3 bakvormen
- Grote rechthoekige ovenschaal of diepe bakplaat
- Steelpan
- Rasp
- Snijplank
- Kommen
- Garde
- Financiervormen
- Spuitzakken
- Spuitmondje met golfjes
- Spuitmondje 4B
- Slofvorm
- Bakpapier
- Liniaal
- Kwastje
- Mixer
- Keukenweegschaal
- Hoge glazen
- Pincet
- Schaar
- Brander
Voorbereiding voor financiers bouwwerk
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Week het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
Financiers
- Verwarm de roomboter in een steelpan en laat deze op middelhoog vuur, al roerend, pruttelen tot een halnootkleurige beurre noisette.
- Giet de beurre noisette in een schaaltje, zorg ervoor dat de donkere stukjes in de steelpan achterblijven.
- Meng de bloem, amandelmeel, suiker en 1 theelepel zout in een kom tot een egaal geheel.
- Voeg de eiwitten toe.
- Roer de afgekoelde beurre noisette door het beslag en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Vul de financiervormen met gedroogde bloemen en schenk het beslag daar bovenop.
- Doe de rest van het beslag in een grote rechthoekige ovenschaal en verdeel daar de gedroogde bloemen overheen.
- Bak de financiers gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten of tot de randjes verkleuren.
Banketbakkersroom met sinaasappelsmaak
- Rasp 4 sinaasappels.
- Breng de slagroom, het merg van 1 vanillestokje en de vanillepeul en 300 milliliter melk in een steelpan aan de kook.
- Meng de overige melk, suiker, sinaasappelrasp en de eidooiers in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de maïzena toe aan het beslag en meng dit tot een egaal geheel.
- Verwijder het vanillestokje uit de kokende melk.
- Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel en roer dit goed door.
- Giet dit mengsel vervolgens bij de melk en breng dit, al roerend, aan de kook.
- Laat het mengsel 1 tot 2 minuten doorkoken terwijl je goed blijft roeren.
- Giet de banketbakkersroom in een lage schaal of bakplaat, dek dit af met verhoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
- Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en klop het even kort door voor gebruik.
Botercrème
- Meng lepel voor lepel de roomboter door de banketbakkersroom.
- Meng vervolgens, ongeveer 10 minuten op hoge snelheid, de poedersuiker door het mengsel.
- Laat de botercrème afkoelen in de koelkast.
Gelei
- Verwarm de suiker, water en het citroensap in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur en roer het gelatineblaadje door het warme mengsel.
- Laat de gelei indikken in de koelkast, vergeet niet regelmatig te roeren.
- Smeer de afgekoelde financiers in met een laagje gelei.
Hemelpoortje
- Teken een poortje.
- Smelt de witte chocolade en giethet vervolgens in een spuitzak.
- Trek het poortje, op een met bakpapier bekleden bakplaat, over met de witte chocolade.
- Bestrooi het poortje met gedroogde bloemen.
- Laat het poortje uitharden in de koelkast.
Italiaanse meringue
- Maak een kom schoon met azijn.
- Splits 3 eieren en klop de eiwitten met een snufje zout op.
- Voeg hier 30 gram kristalsuiker aan toe.
- Verwarm vervolgens de overgebleven suiker en het water in een steelpan tot een temperatuur van 118 graden.
- Voeg de hete suikersiroop in een dun straaltje bij de geklopte eiwitten. Mix dit voor ongeveer 5 minuten totdat de meringue is afgekoeld.
- Verdeel de meringue over twee spuitzakken, 1 spuitzak met een golvend spuitmondje en 1 spuitzak met spuitmondje 4B.
Opbouw van financiers bouwwerk
- Spuit klein dotjes sinaasappelbotercrème op 1 kant van het poortje.
- Plak het andere poortje hier bovenop met de bloemen naar boven en zet het vervolgens in de koelkast.
- Smeer een laagje botercrème op alle treden.
- Plak op elke treden een financiers, zorg ervoor dat de treden niet meer te zien zijn.
- Verdeel de financiers over de bodem.
- Verdeel de Italiaanse meringue in golfjes over de bodem en de zijkanten.
- Spuit de Italiaanse meringue in toefjes op de traptreden en aan de zijkant van de treden. Gebruik voor het spuiten van de toefjes spuitmondje 4B.
- Brand de Italiaanse meringue lichtjes met een keukenbrander.
- Steek de bloemen in de meringue en verdeel de rest over de meringue op de bodem.
- Zet het poortje boven aan de trap en plak dit vast met een beetje botercrème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.