Terug

Bloemige Perzik

Vanille, wilde perzik, honing, lavendel, amandelen en een vleugje citroen. Neem een hap van deze tulband en je krijgt direct een vrolijk, fris en lekker zomers gevoel.

Daniel

Recept van
Daniel

Makkelijk
(12) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram boter
  • 105 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram vloeibare honing
  • 16 gram vanillesuiker
  • halve citroen
  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 125 gram melk
  • 2 theelepels gedroogde lavendel
  • 350 gram wilde perziken
  • 60 gram amandelstiften
  • boter om in te vetten

Trempeersiroop

  • 30 gram water
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • 0.25 citroen

Glazuur

  • 60 gram mascarpone
  • 110 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • snufje zout
  • 0.25 theelepel vanille-extract
  • 0.25 citroen

Garnering

  • 1 wilde perziken
  • 30 gram honing
  • 1 bosje lavendel

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Tulbandvorm van ø 25 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Rasp
  • Garde
  • Zeef

Voorbereiding

  • Maak een dag van tevoren de lavendel-suiker voor het glazuur. Meng daarvoor de 110 gram poedersuiker met de eetlepel gedroogde lavendel en bewaar het mengsel in een luchtdicht bakje.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem.

Cake

  • Verwarm de melk met de gedroogde lavendel en laat tenminste 10 minuten staan.
  • Giet de melk door een zeef.
  • Was en snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Rooster de amandelstiftjes tot ze lichtbruin zijn.
  • Meng de boter, suiker, honing, vanillesuiker, citroensap en -rasp en klop het mengsel op tot een luchtig geheel.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng het bloemmengsel en de lavendelmelk voorzichtig met het botermengsel als volgt: 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem. Roer niet meer dan nodig.
  • Voeg de stukjes perzik en amandelstiftjes toe en spatel door totdat deze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Stort hem vervolgens voorzichtig op een rooster.
  • Verdeel de trempeersiroop met een kwast over de hete cake en laat het geheel vervolgens afkoelen.

Trempeersiroop

  • Rasp de citroen en knijp het sap uit.
  • Breng alle ingrediënten aan de kook.
  • Laat de siroop voor 5 minuten staan en giet af door een zeep.

Glazuur

  • Zeef de lavendelsuiker in een kom.
  • Rasp de citroen en knijp het sap uit.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.

Garnering

  • Snijd de perzik in plakjes.
  • Breng de honing aan de kook.
  • Voeg de perzik plakjes toe en kook voor 1-2 minuten.
  • Giet af door een zeep.
  • Decoreer de tulband met plakjes perzik en lavendeltakjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.