E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

De 30-jarige Daniel is opgegroeid in de bergen van Oostenrijk, maar woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij werkt in de klantenservice en in zijn vrije tijd gaat hij graag wielrennen, picknicken of natuurlijk bakken!

Zijn opa had een banketbakkerij en daar komt Daniels lievelingsgebakje vandaan, de Germknödel. Een typische streeklekkernij. Daniels eigen specialiteit is zijn kaneelrol. Althans, als je het zijn vrienden vraagt. Want daar bakt hij vaak voor. Daniel is een echte zoetekauw. Als hij bakt, haalt hij graag zijn Oostenrijkse roots naar boven. Zodra zijn huis zich vult met die typisch Oostenrijkse geuren, voelt hij zich gelijk helemaal thuis.

Dat hij meedoet aan Heel Holland Bakt, voelt voor hem vooral heel bijzonder omdat zijn moeder er zo enthousiast over is. Dat hij goed tegen stress kan, zou hem nog wel eens goed van pas kunnen komen denkt hij. Maar bovenal heeft hij heel erg veel zin in dit HHB-avontuur.