Terug

Bombe de Sacre Coeur

Sacreblue! Deze bavaroisbombe is zowel van buiten als van binnen geweldig. Vol frambozen en room en met als bodem een subtiel notig amandelbiscuit.

Martine

Recept van
Martine

Expert
(6) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 150 gram witte chocolade
  • zonnebloemolie

Frambozenbavarois

  • 3 gelatineblaadjes
  • 585 milliliter frambozenpuree
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker

Amandelbiscuit

  • 115 gram amandelen
  • 130 gram suiker
  • 150 gram ei
  • 100 gram eiwit
  • 20 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 25 gram bloem

Koffiesiroop

  • 1 kopje koffie
  • 1 kopje suiker
  • 1 scheutje koffielikeur

Frambozenmeringuebotercrème

  • 150 milliliter frambozen
  • 60 milliliter water
  • 230 gram suiker
  • 3 eiwitten
  • 300 gram boter

Samenstelling

  • ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)
  • frambozenjam

Frambozengelei

  • 2 gelatineblaadjes
  • 340 milliliter frambozenpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 gram frambozenjam
  • ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een bolvormige bakvorm met een diameter van 18 centimeter in met zonnebloemolie.
  • Leg een taartring klaar met een diameter van 18 centimeter.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Spreid de chocolade uit over een schone werkbank, laat opstijven en druk er hartjes uit met een koekjesvorm.

Frambozenbavarois

  • Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water tot zacht.
  • Breng de frambozenpuree aan de kook in een steelpannetje.
  • Haal de pan van het vuur en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Roer goed door.
  • Koel af op ijswater tot de frambozenpuree indikt.
  • Klop de slagroom met suiker tot yoghurtdikte.
  • Spatel de frambozenpuree door de slagroom.
  • Plak de cakehartjes op de rand van de bolvorm.
  • Giet de bavarois in de bolvorm en laat opstijven in de vriezer.

Amandelbiscuit

  • Hak amandelen fijn samen met de suiker in de keukenmachine.
  • Voeg de hele eieren toe.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf.
  • Meng bloem en boter door het amandelmengsel.
  • Spatel als laatste het eiwit er voorzichtig door.
  • Giet het beslag op het bakpapier en strijk dun uit.
  • Bak de amandelbiscuit ongeveer 12 minuten.
  • Stort de amandelbiscuit na het bakken ondersteboven op een rooster.
  • Verwijder het bakpapier en laat de biscuit volledig afkoelen.
  • Gebruik de bakring om 3 rondjes uit de cake te steken.
  • Steek hartjes uit de overgebleven cake voor de bavarois.

Koffiesiroop

  • Breng koffie, suiker en koffielikeur naar smaak aan de kook en laat inkoken.
  • Doop de amandelbiscuitcakes in de siroop.

Frambozenmeringuebotercrème

  • Breng de frambozen met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water aan de kook. Kook kort tot een puree.
  • Druk de frambozenpuree door een zeef, vang op in een kommetje en laat afkoelen.
  • Breng water en 200 gram suiker aan de kook.
  • Doe intussen de eiwitten in de mengkom.
  • Klop de eiwitten op als de temperatuur van de siroop richting de 113 ˚C gaat.
  • Voeg de 30 gram suiker toe aan de eiwitten en blijf kloppen.
  • Zodra de siroop 118˚C  is, giet in een dun straaltje de siroop al kloppend door de eiwitten.
  • Klop de boter er lepel voor lepel door zodat deze goed opgenomen wordt.
  • Voeg als laatste de frambozenpuree toe.

Samenstelling

  • Leg in de taartring een plak amandelbiscuit.
  • Smeer in met een laag frambozenmeringuebotercrème.
  • Strooi wat gehakte pistachenootjes erover.
  • Bedek met een plak amandelbiscuit.
  • Smeer weer in met frambozenmeringuebotercrème.
  • Verdeel daar een laagje frambozenjam over.
  • Bedek met een derde plak amandelbeschuit.
  • Haal de frambozenbavaroise uit de vriezer en haal hem uit de vorm.
  • Zet deze, met de bolle kant naar boven, op de bovenste plak cake.
  • Laat opstijven in de vriezer.

Frambozengelei

  • Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
  • Breng de frambozenpuree met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer de frambozenjam en de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de gelei circa 2 minuten afkoelen.
  • Giet de gelei over het bevroren taartje.
  • Hak de pistachenootjes fijn en duw een rand langs de onderkant van de cake.
  • Decoreer de rand met de witte chocoladehartjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.