Deze gebakspecialiteit uit ‘s-Hertogenbosch maak je met soezenbeslag, slagroom en gesmolten chocolade. Met behulp van dit recept van Robèrt maak je ze als een echte Brabantse bakker.
Zo maak je bossche bollen
Soezen maken
- Breng het water met de boter in een pan aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe. Roer goed.
- Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot er een laagje beslag op de bodem van de pan achterblijft.
- Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in doppen van gewenste grootte op de bakplaat.
- Bak de soezen op 220 °C, circa 14 minuten (de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen). Heeft de oven een stoomfunctie? Voeg dan een beetje stoom toe tijdens het bakken.
Chocoladefondant maken
- Breng de suiker, het water en de cacao in een pannetje aan de kook en laat dit een minuutje goed doorkoken, of tot de suiker helemaal is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en roer rustig de chocolade erdoorheen; laat de chocolade goed smelten, zodat je een mooi gladde fondant krijgt.
- Doop de soezen in de chocoladefondant – let op dat er geen ‘tranen’ ontstaan – en laat even drogen.
Vulling van de bossche bollen
- Vul de soezen via een kleine opening aan de onderkant met de slagroom.
Slagroom opkloppen, zo doe je dat
Slagroom opkloppen, daar kan weinig aan mislukken, zou je denken. Mis! Zelfs de beste bakkers kunnen hier wel eens moeite mee hebben. Met de tips komt het goed!
Slagroom opkloppen
Slagroomtruffels van Robèrt van Beckhoven
Wie nog iets verrassends en lekkers wil serveren, moet beslist ook deze slagroomtruffels van Robèrt eens proberen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.