Terug

Broodpudding

Evert

Recept van
Evert

Taart
Brood
Makkelijk
(4) reviews

Ingrediënten

Broodpudding

  • 100 gram rozijnen
  • 0.5 deciliter rum
  • 400 gram oud wit brood
  • gember ontbijtkoek
  • kaneelpoeder
  • 80 gram bruine suiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 deciliter melk
  • 100 gram witte chocolade callets
  • zout

Crème Anglaise

  • 5 deciliter melk
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 65 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodblik in met boter.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.

Broodpudding

  • Wel de rozijnen in rum.
  • Snijd het brood en ontbijtkoek in stukken.
  • Meng in een schaal brood en ontbijtkoek met kaneel, bruine suiker en gewelde rozijnen.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng de melk langzaam aan de kook samen met het vanillemerg.
  • Schenk de warme melk over het broodmengsel en roer de witte chocoladecallets en een snuf zout erdoor.
  • Schep het mengsel in het broodblik en bak de pudding in ongeveer een uur stevig.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Crème Anglaise

  • Breng melk en het merg uit het vanillestokjes tegen de kook aan in een pannetje op laag vuur.
  • Klop de eidooiers met suiker los.
  • Schenk de hete melk bij de eidooiers en klop even goed door.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en breng zachtjes en al kloppend aan de kook. Laat pruttelen tot de crème ingedikt heeft.
  • Schenk de crème over de broodpudding of serveer er naast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.