E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Broodpudding

Evert

Recept van
Evert

Taart
Brood
(6) reviews

Ingrediënten

Broodpudding

  • 100 gram rozijnen
  • 0.5 deciliter rum
  • 400 gram oud wit brood
  • gember ontbijtkoek
  • kaneelpoeder
  • 80 gram bruine suiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 deciliter melk
  • 100 gram witte chocolade callets
  • zout

Crème Anglaise

  • 5 deciliter melk
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 65 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodblik in met boter.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.

Broodpudding

  • Wel de rozijnen in rum.
  • Snijd het brood en ontbijtkoek in stukken.
  • Meng in een schaal brood en ontbijtkoek met kaneel, bruine suiker en gewelde rozijnen.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng de melk langzaam aan de kook samen met het vanillemerg.
  • Schenk de warme melk over het broodmengsel en roer de witte chocoladecallets en een snuf zout erdoor.
  • Schep het mengsel in het broodblik en bak de pudding in ongeveer een uur stevig.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Crème Anglaise

  • Breng melk en het merg uit het vanillestokjes tegen de kook aan in een pannetje op laag vuur.
  • Klop de eidooiers met suiker los.
  • Schenk de hete melk bij de eidooiers en klop even goed door.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en breng zachtjes en al kloppend aan de kook. Laat pruttelen tot de crème ingedikt heeft.
  • Schenk de crème over de broodpudding of serveer er naast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.