Terug

Bruidstaart met frisse citroenlaag

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Makkelijk
(64) reviews

Ingrediënten

Kapseldeeg

  • 12 eieren
  • mespuntje zout
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 citroenen
  • 270 gram bloem
  • 30 gram maïzena

Frambozenjam

  • 500 gram frambozen
  • 300 gram geleisuiker
  • 1 citroen

Citroencurd

  • 8 citroenen
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 6 eieren
  • 10 gram gelatine blaadjes
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker

Botercrème

  • 10 eiwitten
  • 500 gram suiker
  • 690 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel zeezout

Trempeerlikeur

  • 100 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter rum

Marsepein

  • 400 gram blanke amandelen
  • 500 gram kristalsuiker
  • water

Samenstellen

  • 500 milliliter slagroom
  • 750 gram witte rolfondant

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet springvormen in met een diameter van 23, 20 en 18 centimeter en bekleed met bakpapier.

Kapseldeeg

  • Klop suiker en eieren au bain-marie tot een licht en romig geheel. Blijf kloppen tot het mengsel ingedikt is.
  • Haal het mengsel van het vuur en mix net zolang tot het afgekoeld is.
  • Zeef bloem, zout en maïzena en schep voorzichtig door het eimengsel.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen.
  • Bak de cakes in 20-25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.

Frambozenjam

  • Frambozen met suiker al roerend aan de kook brengen; citroensap toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.
  • Laat afkoelen.

Citroencurd

  • Pers het sap uit de citroenen.
  • Doe het citroensap, boter en suiker in een kom en verwarm het geheel au bain-marie.
  • Roer af en toe tot de boter gesmolten is.
  • Week de gelatine in water.
  • Klop de eieren en meng door het citroenmengsel.
  • Laat het geheel 10 tot 15 minuten au bain-marie koken tot het ingedikt is. Roer af en toe even door.
  • Schenk in een schaal, roer de uitgeknepen gelatine er door heen en laat afkoelen.
  • Klop slagroom met 2 eetlepels poedersuiker lobbig.
  • Meng dit door de koude curd en zet koud weg tot gebruik.

Botercrème

  • Doe eiwitten en suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain-marie tot alle suiker is opgelost.
  • Schenk het warme mengsel in een keukenmachine en klop het stijf en koud in zo’n 10-15 minuten.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Voeg boteblokjes beetje bij beetje bij het eiwitmengsel en klop telkens goed door.
  • Klop als laatste vanille-extract en zout er doorheen.
  • Doe de crème in een spuitzak.

Trempeerlikeur

  • Kook water en suiker tot alle suiker is opgelost.
  • Laat afkoelen en roer de rum er doorheen.

Marsepein

  • Amandelen met suiker in keukenmachine fijnmalen.
  • Water beetje voor beetje toevoegen tot een stevige massa.
  • Let op! De marsepein moet 2 dagen in de koelkast rusten!

Samenstellen

  • Snijd alle cakes horizontaal door midden.
  • Smeer een laag citroenslagroom op de onderste cakelagen.
  • Smeer hier een laag frambozenjam op en dan weer een laag citroenslagroom.
  • Dek af met de tweede cakelagen.
  • Smeer de taarten af met botercrème en laat opstijven in de koelkast.
  • Rol de marsepein dun uit en bekleed alle drie de taarten hiermee.
  • Doe hetzelfde met de rolfondant.
  • Stapel de cakelagen op elkaar met behulp van de botercrème.
  • Doe de overige botercrème in een spuitzak en decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.