E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bruidstaart met frisse citroenlaag

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
(83) reviews

Ingrediënten

Kapseldeeg

  • 12 eieren
  • mespuntje zout
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 citroenen
  • 270 gram bloem
  • 30 gram maïzena

Frambozenjam

  • 500 gram frambozen
  • 300 gram geleisuiker
  • 1 citroen

Citroencurd

  • 8 citroenen
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 6 eieren
  • 10 gram gelatine blaadjes
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker

Botercrème

  • 10 eiwitten
  • 500 gram suiker
  • 690 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel zeezout

Trempeerlikeur

  • 100 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter rum

Marsepein

  • 400 gram blanke amandelen
  • 500 gram kristalsuiker
  • water

Samenstellen

  • 500 milliliter slagroom
  • 750 gram witte rolfondant

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet springvormen in met een diameter van 23, 20 en 18 centimeter en bekleed met bakpapier.

Kapseldeeg

  • Klop suiker en eieren au bain-marie tot een licht en romig geheel. Blijf kloppen tot het mengsel ingedikt is.
  • Haal het mengsel van het vuur en mix net zolang tot het afgekoeld is.
  • Zeef bloem, zout en maïzena en schep voorzichtig door het eimengsel.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen.
  • Bak de cakes in 20-25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.

Frambozenjam

  • Frambozen met suiker al roerend aan de kook brengen; citroensap toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.
  • Laat afkoelen.

Citroencurd

  • Pers het sap uit de citroenen.
  • Doe het citroensap, boter en suiker in een kom en verwarm het geheel au bain-marie.
  • Roer af en toe tot de boter gesmolten is.
  • Week de gelatine in water.
  • Klop de eieren en meng door het citroenmengsel.
  • Laat het geheel 10 tot 15 minuten au bain-marie koken tot het ingedikt is. Roer af en toe even door.
  • Schenk in een schaal, roer de uitgeknepen gelatine er door heen en laat afkoelen.
  • Klop slagroom met 2 eetlepels poedersuiker lobbig.
  • Meng dit door de koude curd en zet koud weg tot gebruik.

Botercrème

  • Doe eiwitten en suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain-marie tot alle suiker is opgelost.
  • Schenk het warme mengsel in een keukenmachine en klop het stijf en koud in zo’n 10-15 minuten.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Voeg boteblokjes beetje bij beetje bij het eiwitmengsel en klop telkens goed door.
  • Klop als laatste vanille-extract en zout er doorheen.
  • Doe de crème in een spuitzak.

Trempeerlikeur

  • Kook water en suiker tot alle suiker is opgelost.
  • Laat afkoelen en roer de rum er doorheen.

Marsepein

  • Amandelen met suiker in keukenmachine fijnmalen.
  • Water beetje voor beetje toevoegen tot een stevige massa.
  • Let op! De marsepein moet 2 dagen in de koelkast rusten!

Samenstellen

  • Snijd alle cakes horizontaal door midden.
  • Smeer een laag citroenslagroom op de onderste cakelagen.
  • Smeer hier een laag frambozenjam op en dan weer een laag citroenslagroom.
  • Dek af met de tweede cakelagen.
  • Smeer de taarten af met botercrème en laat opstijven in de koelkast.
  • Rol de marsepein dun uit en bekleed alle drie de taarten hiermee.
  • Doe hetzelfde met de rolfondant.
  • Stapel de cakelagen op elkaar met behulp van de botercrème.
  • Doe de overige botercrème in een spuitzak en decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.