E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Toujours l'amour

Op zoek naar een prachtige bruidstaart? Ga dan aan de slag met deze overheerlijke taart, met een subtiele smaak van sinaasappel, pistache en kaneel. De granaatappelpitjes, die net lijken op kleine bloemetjes geven de bruidstaart een feestelijke uitstraling.

Susan

Recept van
Susan

Taart
Moeilijk
(50) reviews

Ingrediënten

Joconde biscuit

  • 30 eieren
  • Snufje zout
  • 1125 gram kristalsuiker
  • 1125 gram amandelmeel
  • 300 gram bloem
  • 1125 gram eiwit
  • 300 gram kristalsuiker
  • 300 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 500 gram walnoten, geroosterd

Sinaasappel banketbakkersroom

  • 800 milliliter melk
  • 200 milliliter slagroom
  • Merg van 3 vanillestokjes
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 90 gram maïzena
  • Rasp van 4 sinaasappels
  • 2 theelepels kaneel

Pistachepasta

  • 250 gram pistachenoten, fijngemalen
  • 150 gram kristalsuiker

Pistache banketbakkersroom

  • 4 eidooiers
  • 800 milliliter melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 gram kristalsuiker
  • 90 gram maïzena
  • Rasp van 4 citroenen
  • 4 takjes tijm
  • Pistachepasta
  • 600 gram ongezouten roomboter
  • Citroen, tijm en pistacheroom

Trempeersiroop

  • 200 milliliter water
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter granaatappelmelasse

Vanille botercrème

  • 9 eiwitten
  • Snufje zout
  • 600 gram kristalsuiker
  • 1800 milliliter water
  • 900 gram ongezouten roomboter
  • Merg van 3 vanillestokjes
  • Azijn

Walnoten nougatine

  • 700 gram walnoten
  • 400 gram kristalsuiker
  • 100 gram water

Sinaasappel botercrème

  • 600 gram ongezouten roomboter
  • Sinaasappelroom
  • Walnoten naugatine
  • 1000 gram granaatappelpitjes

Showstopper

  • 400 gram witte chocolade
  • Goudpoeder
  • Gouden balletjes

Decoratie

  • 400 gram granaatappelpitjes
  • 1 pakje tijm

Bereidingswijze

De showtopper, gemaakt van witte chocolade en bedekt met een laagje goudpoeder, maakt deze bruidstaart extra feestelijk.

Bakbenodigdheden Toujours l'amour - Susan - bruidstaart

  • Handmixer
  • Theedoek
  • Staande mixer met toebehoren
  • Vershoudfolie
  • Keukenmachine
  • Stellage voor de bruidstaart
  • Kwast
  • 4 plastic bakjes
  • Siliconen mal, bol groot
  • 2 siliconen mallen, bol klein
  • Springvormen
  • 2 taartplateaus goud met een diameter van 25 centimeter
  • 2 taartplateaus goud met een diameter van 28 centimeter
  • 1 taartplateau goud met een diameter van 22 centimeter
  • Pincet
  • Kommen
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes
  • Bakpapier
  • 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • 2 springvormen met een diameter van 25 centimeter
  • 2 springvormen met een diameter van 27,5 centimeter

Voorbereiding van de bruidstaart

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel 1200 gram walnoten over een bakplaat en rooster deze in 10 minuten goudbruin.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden
  • Verdeel 250 gram pistachenoten over een bakplaat en rooster deze in 8 tot 10 minuten goudbruin.

Joconde biscuit

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe 1125 gram kristalsuiker, amandelmeel en een snuf zout in een kom en meng dit goed door.
  • Doe 30 eieren, het amandelmengsel en de bloem in een kom en klop dit luchtig.
  • Doe 450 gram eiwit, een snuf zout, 300 gram kristalsuiker in een kom en klop dit tot een stevig schuim.
  • Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag en meng dit goed door.
  • Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en verwarm dit.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag.
  • Voeg de geroosterde walnoten toe.
  • Verdeel het beslag over 5 springvormen, 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter, 2 springvormen met een diameter van 25 centimeter en 2 springvormen met een diameter van 27,5 centimeter.
  • Bak de biscuits in het midden van de oven gaar in 10 minuten.
  • Haal de biscuits uit de oven, strooi een laagje poedersuiker over een theedoek en keer de biscuits om op de theedoek.

Sinaasappel banketbakkersroom

  • Rasp de sinaasappels
  • Doe de melk, het vanillemerg en de vanillestokjes in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Doe de slagroom , kaneel, sinaasappelrasp, kristalsuiker en eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar.
  • Voeg de maïzena toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Verwijder de vanillestokjes als het mengsel begint te koken.
  • Giet het warme melkmengsel over het suikermengsel en meng dit goed door.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook. Blijf goed roeren en laat het mengsel 1 tot 2 minuten doorkoken.
  • Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen.
  • Mix de banketbakkersroom voor gebruik nog even door.

Pistachepasta

  • Doe de pistachenoten en kristalsuiker in een keukenmachine en maal dit tot een pasta.

Pistache banketbakkersroom

  • Rasp de citroenen.
  • Doe 600 milliliter melk, de slagroom en het vanille-extract in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Voeg de blaadjes tijm toe.
  • Doe 200 milliliter melk, de kristalsuiker, citroenrasp en eidooiers in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de maïzena toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Giet de helft van het warme melkmengsel over het suikermengsel en roer dit goed door.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen.
  • Mix de banketbakkersroom voor gebruik nog even door.
  • Doe de ongezouten roomboter en de botercrème met pistache, citroen en tijm in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de pistachepasta toe aan de botercrème.
  • Laat de botercrème afkoelen.

Trempeersiroop

  • Doe het water en de kristalsuiker in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
  • Voeg de granaatappelmelasse toe, meng dit goed door en laat de trempeersiroop afkoelen.

Vanille botercrème

  • Ontvet een kom met azijn.
  • Doe de eiwitten en een snuf zout in een kom en klop dit tot een stijve meringue.
  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en verwarm dit tot 120 graden.
  • Giet de warme suikersiroop langzaam bij de opgeklopte eiwitten. Klop dit door tot de meringue is afgekoeld.
  • Voeg het vanillemerg toe.
  • Voeg beetje bij beetje de ongezouten roomboter toe.

Walnoten nougatine

  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en maak hier karamel van.
  • Dip de walnoten in de karamel en laat dit uitharden.
  • Doe de walnoten in een keukenmachine en maal dit fijn.

Sinaasappel botercrème

  • Doe de ongezouten roomboter en de banketbakkersroom met sinaasappel in een kom en meng dit door tot een gladde botercrème.
  • Voeg alle walnoot nougatine toe.
  • Zet de sinaasappelbotercrème in de koelkast.

Bruidstaart showstopper

  • Tempereer 300 gram witte chocolade.
  • Maak met de witte chocolade blaadjes.
  • Vul 4 halve bollen in de grote siliconenvorm en leg dit in de vriezer.
  • Haal de vorm uit de vriezer en plak 2 halve bollen op elkaar.
  • Haal de chocolade bloemblaadjes uit de vriezer.
  • Spuit een klein druppeltje witte chocolade in de kleine siliconen bolvorm, steek hier de bloemblaadjes in, plak er een gouden balletje op en zet het terug in de vriezer.
  • Decoreer de bloemen met goudpoeder.
  • Tempereer 100 gram witte chocolade.
  • Plak met de gesmolten chocolade de bloemen op de bollen.
  • Zet dit in de vriezer en vervolgens in de koelkast.

Bruidstaart decoratie

  • Doe het water en de kristalsuiker in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
  • Voeg de granaatappelmelasse toe, meng dit goed door en laat de trempeersiroop afkoelen.

Opbouw van de bruidstaart

  • Snijd alle biscuit doormidden.
  • Besprenkel de biscuits met de trempeersiroop.
  • Verdeel een laag sinaasappelbotercrème over de biscuits.
  • Verdeel granaatappelpitjes over de sinaasappelbotercrème.
  • Smeer alle biscuits af met sinaasappelbotercrème.
  • Zet de taart in de koelkast of vriezer.
  • Haal de taarten uit de vriezer en smeer ze af met de vanille meringue botercrème.
  • Decoreer de taart met granaatappelpitjes, tijm, eetbaar goud en gouden glitters.
  • Zet de taart op de stellage.
  • Spuit toefjes met de vanille botercrème meringue.
  • Plaats de showstopper boven op de bruidstaart.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.