Terug

Buche macaron

Martine

Recept van
Martine

Expert
(2) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 120 gram amandelschaafsel
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • roze kleurstof

Ganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade

Aardbeien bavarois

  • 10 gelatineblaadjes
  • 585 milliliter aardbeienpuree
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker
  • 100 gram aardbeien

Aardbeien gelei

  • 3 gelatineblaadjes
  • 340 aardbeienpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 gram aardbeienjam

Krokante bodem

  • 100 gram boter
  • 20 gram suiker
  • 40 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Samenstellen

  • 100 gram hazelnoten
  • 75 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 75 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • verse munt

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een buchevorm van ongeveer 25 centimeter in de vriezer.

Macarons

  • Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
  • Meng met de poedersuiker en zeef boven een kom. Maal de amandelen eventueel nog fijner.
  • Klop het eiwit stijf met de suiker.
  • Zodra het eiwit stijve pieken vormt, roer er een paar druppels kleurstof doorheen.
  • Spuit kleine en grote macarons op de bakplaat.
  • Laat 15 minuten drogen.
  • Bak de macarons in 20 minuten krokant. Let op dat ze niet aanbranden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.

Ganache

  • Verwarm slagroom met vanille in een steelpannetje.
  • Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
  • Giet de hete room op de witte chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
  • Verwijder het vanillestokje en doe in een spuitzak.
  • Spuit een laagje ganache tussen twee grote macarons.

Aardbeien bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de aardbeienpuree aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatineblaadjes toe en roer goed door tot de blaadjes zijn gesmolten.
  • Zet de pan in een bak met een laag ijskoud water en laat de puree afkoelen tot het dikker wordt.
  • Klop room en suiker tot yoghurtdikte en spatel de puree erdoor.
  • Snijd aardbeien in mooie plakjes.
  • Haal de vorm uit de vriezer en plak de aardbeienplakjes tegen de korte kant.
  • Giet de bavarois in de vorm en laat opstijven in de vriezer.

Aardbeien gelei

  • Week gelatine in koud water.
  • Breng aardbeienpuree en suiker aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer de jam en de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de gelei afkoelen tot ongeveer 35°C.

Krokante bodem

  • Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg.
  • Rol uit tot een dunne plak en snijd er een bodem uit ter grootte van de bavarois.
  • Leg op een bakvorm en bak zo’n 20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Leg de bodem op een rooster en verdeel hier wat grote (niet gevulde) macarons over.
  • Stort de bavarois op de bodem.
  • Overgiet met de gelei.
  • Druk aan de lange kanten de grote macarons in de bavarois.
  • Strooi de gehakte hazelnootjes bovenop de bavarois.
  • Zet hier naast elkaar de gevulde macarons rechtop op. Gebruik eventueel gesmolten witte chocolade om de macarons vast te plakken.
  • Maak af met het verse fruit en muntblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.