Terug

Cake met kokos en dulce de leche

Narcis

Recept van
Narcis

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Dulce de leche

  • 4 blikjes dulce de leche (gecondenseerde melk)

Cakebeslag

  • 345 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 750 gram suiker
  • 6 eieren
  • 645 gram zelfrijzend bakmeel (plus extra om te bestuiven)
  • 120 gram geraspte kokos
  • 525 milliliter volle melk
  • 3 theelepels kokosextract
  • 2 theelepels vanille-extract
  • blauwe kleurstof

Swiss-botercrème

  • 10 eiwitten
  • 500 gram suiker
  • 690 gram boter (in blokjes)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel fijn gemalen zeezout

Samenstellen en afwerking

  • oranje kleurstof
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Bereidingswijze

Dulce de leche

  • Verwijder de etiketten van de blikken gecondenseerde melk en ze de blikken in een grote pan.
  • Giet er kokend water bij totdat de blikken helemaal onder water staan en laat het 1 uur koken. LET OP: zorg dat de blikken altijd volledig onder water staan, anders kunnen de blikken ontploffen. Voeg dus regelmatig kokend water toe.
  • Draai de blikken om en laat nog 1 uur koken.
  • Haal de blikken voorzichtig uit de pan en laat de blikken afkoelen.
  • Open de blikken en giet de dulce de leche in een kom.
  • Roer de dulche de leche glad.

Voorbereiding

  • Vet vijf springvormen in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg vier spuitzakken klaar met een kartel spuitmond.

Cakebeslag

  • Klop de boter en de suiker luchtig.
  • Voeg een voor een de eieren toe (voeg pas een ei toe als de vorige is opgenomen).
  • Meng in een kom het bakmeel met de kokos.
  • Meng in een andere kom de melk, het vanille-extract en het kokosextract.
  • Voeg om en om het bakmeel en de melk toe aan het boter-eimengsel tot het een geheel vormt.
  • Verdeel het beslag in vijf delen en voeg aan drie delen de blauwe kleurstof toe.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in circa 20-25 minuten gaar.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de cakes door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
  • Haal de cakes uit de oven en laat de cakes op een rooster afkoelen.

Swiss-botercrème

  • Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
  • Haal de eiwitten van het vuur en klop het met een mixer in 10-15 minuten stijf tot de onderkant van de schaal koel aanvoelt.
  • Blijf kloppen en voeg blok voor blok de boter toe.
  • Meng als laatst het vanille-extract en het zout erdoorheen.
  • Zet de botercrème in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen en afwerking

  • Smeer een dun laagje botercrème op de cakelagen en laat het harden.
  • Smeer de dulce de leche op de cakelagen.
  • Stapel de neutrale en blauwe cakelagen om en om op elkaar.
  • Dek de cake af met botercrème.
  • Verdeel de botercrème over 4 kommen en voeg aan 3 schaaltjes de kleurstoffen toe.
  • Schep de botercrèmes in spuitzakken.
  • Begin onderaan en spuit met de blauwe botercrème.
  • Herhaal dit met de andere kleuren en eindig met de oranje botercrème bovenaan.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.