Terug

Tussen de sterren

Financierbeslag met sesampasta en chocolade met een zelfportret in de van Gogh stijl. Herken jij het bekende schilderij van de schilder?

Ben

Recept van
Ben

Taart
Goed te doen
(2) reviews

Ingrediënten

Financier beslag

  • 190 gram suiker
  • 150 gram amandelmeel
  • 75 gram patentbloem
  • 225 gram eiwit
  • 15 gram honing
  • 200 gram gebruinde boter
  • 100 gram sesampasta
  • 150 gram pure chocoladedruppels
  • 500 gram marsepein

Botercrème

  • 200 gram melk
  • 0,5 vanillestokje
  • 20 gram suiker
  • 20 gram maizena
  • 225 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram sesampasta
  • Kleurstof, blauw, geel, rood, zwart, wit

Versiering

  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Cake met sesampasta en chocolade

In dit schilderij zit het persoonlijke gedeelte niet alleen in het zelfportret, maar ook in de smaken van de sesampasta en chocolade. Een heerlijke combinatie.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat van 30 bij 40 centimeter met opstaande rand
  • Spuitzakken
  • 7 kleine spuitmondjes 
  • Satéprikker
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.

Financier beslag

  • Meng alle droge ingrediënten samen.
  • Voeg het eiwit toe en mix tot het gemengd is.
  • Bruin de boter in een pan en voeg dit geleidelijk toe aan het beslag.
  • Voeg de honing toe en meng goed door.
  • Stort het beslag uit over een de bakplaat van 30 bij 40 centimeter.
  • Verdeel de sesampasta over het beslag.
  • Steek een mes in het beslag en roer door het beslag heen zodat er een soort marmereffect ontstaat.
  • Strooi de chocoladedruppels over het beslag en duw het er voorzichtig in.
  • Bak de financierplaat in ongeveer 20 minuten gaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Botercrème

  • Maak een papje van de suiker, maizena en een klein beetje melk.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
  • Doe de rest van de melk samen met het vanillemerg en de vanillepeul in een pan en breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg een klein beetje melk toe aan het maizenamengsel en roer dit goed door.
  • Doe alles weer in de pan en zet de pan terug op het vuur.
  • Laat het nog een aantal minuten doorkoken.
  • Doe de room in een aparte kom en dek af met vershoudfolie.
  • Klop de boter en witte basterdsuiker op tot een bleke massa.
  • Haal het vanillestokje uit de banketbakkersroom.
  • Voeg de banketbakkersroom toe aan de boter en draai door tot een gladde crème.
  • Laat de crème ongeveer 10-15 minuten draaien op gemiddelde snelheid om hem goed luchtig te krijgen.
  • Roer de sesampasta erdoorheen.
  • Doe de botercrème in zes verschillende kommen.
  • Kleur 5 delen botercrème met de volgende kleuren: blauw, geel, zwart, lichtroze en donkergroen.
  • Laat 1 deel wit.

Versiering

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Doe de chocolade in een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 1 millimeter.

Samenstelling

  • Rol de marsepein uit tot een dikte van een halve centimeter.
  • Leg de marsepein over de koek heen en snijd de randen strak af.
  • Leg een geprinte versie van een gezicht op het marsepein, pak een satéprikker en prik op de contouren van het gezicht gaatjes in de marsepein.
  • Spuit de gesmolten chocolade over de puntjes heen om het contour van een gezicht op de marsepein te maken.
  • Doe de gekleurde botercrème in spuitzakken.
  • Creëer de stijl van Van Gogh door punten van kleuren die dicht bij elkaar staan naast elkaar te stippen op de marsepein.
  • Maak gele sterren van de botercrème buiten de contouren van je gezicht.
  • Maak strepen van lichtblauw en blauw om deze sterren heen om op die manier “Starry Night” van Van Gogh te recreëren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.