Cake met sesampasta en chocolade ![](https://cdn.heelhollandbakt.nl/2022/12/A3_Ben_BW-300x169.jpg)
In dit schilderij zit het persoonlijke gedeelte niet alleen in het zelfportret, maar ook in de smaken van de sesampasta en chocolade. Een heerlijke combinatie.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat van 30 bij 40 centimeter met opstaande rand
- Spuitzakken
- 7 kleine spuitmondjes
- Satéprikker
- Vershoudfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
Financier beslag
- Meng alle droge ingrediënten samen.
- Voeg het eiwit toe en mix tot het gemengd is.
- Bruin de boter in een pan en voeg dit geleidelijk toe aan het beslag.
- Voeg de honing toe en meng goed door.
- Stort het beslag uit over een de bakplaat van 30 bij 40 centimeter.
- Verdeel de sesampasta over het beslag.
- Steek een mes in het beslag en roer door het beslag heen zodat er een soort marmereffect ontstaat.
- Strooi de chocoladedruppels over het beslag en duw het er voorzichtig in.
- Bak de financierplaat in ongeveer 20 minuten gaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Botercrème
- Maak een papje van de suiker, maizena en een klein beetje melk.
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
- Doe de rest van de melk samen met het vanillemerg en de vanillepeul in een pan en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, voeg een klein beetje melk toe aan het maizenamengsel en roer dit goed door.
- Doe alles weer in de pan en zet de pan terug op het vuur.
- Laat het nog een aantal minuten doorkoken.
- Doe de room in een aparte kom en dek af met vershoudfolie.
- Klop de boter en witte basterdsuiker op tot een bleke massa.
- Haal het vanillestokje uit de banketbakkersroom.
- Voeg de banketbakkersroom toe aan de boter en draai door tot een gladde crème.
- Laat de crème ongeveer 10-15 minuten draaien op gemiddelde snelheid om hem goed luchtig te krijgen.
- Roer de sesampasta erdoorheen.
- Doe de botercrème in zes verschillende kommen.
- Kleur 5 delen botercrème met de volgende kleuren: blauw, geel, zwart, lichtroze en donkergroen.
- Laat 1 deel wit.
Versiering
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doe de chocolade in een spuitzak met een spuitmondje van ongeveer 1 millimeter.
Samenstelling
- Rol de marsepein uit tot een dikte van een halve centimeter.
- Leg de marsepein over de koek heen en snijd de randen strak af.
- Leg een geprinte versie van een gezicht op het marsepein, pak een satéprikker en prik op de contouren van het gezicht gaatjes in de marsepein.
- Spuit de gesmolten chocolade over de puntjes heen om het contour van een gezicht op de marsepein te maken.
- Doe de gekleurde botercrème in spuitzakken.
- Creëer de stijl van Van Gogh door punten van kleuren die dicht bij elkaar staan naast elkaar te stippen op de marsepein.
- Maak gele sterren van de botercrème buiten de contouren van je gezicht.
- Maak strepen van lichtblauw en blauw om deze sterren heen om op die manier “Starry Night” van Van Gogh te recreëren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.