Als Janny deze taart ruikt, ruikt ze meteen anijs. Robèrt is groot fan van de koekjes. De perfecte taart voor iedereen die gek is op beschuit met muisjes.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Kookthermometer
- Ronde bakvorm van 18 centimeter
- Langwerpige uitsteker met de lengte van ongeveer 10 centimeter
- Spuitzak
- Spuitmondje gekarteld, diameter 1,5 centimeter
- Zeef van tenminste 10 centimeter in diameter
- Taartring met diameter van 20 centimeter
- Acetaat folie op rol
- Plastic vershoudfolie
- Taartkarton
Voorbereiding voor de Charlotte Russe
- Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
Anijskoekjes
- Meng alle ingrediënten, behalve de muisjes en de witte chocolade, met je handen in een beslagkom voorzichtig door elkaar.
- Kneed het deeg niet te lang, net totdat het een bal vormt.
- Leg het deeg koud in de koeling, voor ten minste 30 minuten.
- Rol daarna het deeg uit tot ongeveer 7 millimeter dikte.
- Steek met de uitsteker langwerpige koekjes uit en leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.
- Dip de onderkant van de koekjes 2 centimeter diep in de witte chocolade en versier de chocolade vervolgens met de gekleurde muisjes.
- Laat de koekjes afkoelen.
Anijs-aardbei bavarois
- Kook de aardbeienpuree, het citroensap en de steranijs tot een papje. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pureer en zeef zodat de steranijs en de pitjes niet meer in het papje zitten.
- Laat het papje afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 25 graden Celsius).
- Klop de slagroom lobbig en spatel 400 gram slagroom door 400 gram van het aardbeipapje.
- Zet in de koelkast om koel te houden.
- Verwarm 400 milliliter melk op het vuur.
- Klop ondertussen de overige 50 milliliter melk, met de suiker en het custardpoeder tot een papje.
- Zodra de melk licht kookt, voeg je een scheutje toe aan het papje, klop het met een garde rustig door en voeg het papje terug in het pannetje met melk.
- Zet het pannetje op het vuur en roer tot er een custard begint te vormen.
- Laat deze custard ongeveer 2 minuten doorkoken.
- Haal de custard van het vuur en laat afkoelen, met plastic vershoudfolie erop. Zo komt er geen velletje op de custard.
- Klop de custard los, zodra het is afgekoeld, in de keukenmachine.
- Maak de aardbeienpuree warm (niet warmer dan 45 graden).
- Meng de gelatine door de aardbeienpuree heen.
- Spatel alles rustig door elkaar en zet koel weg.
Aardbei biscuit
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakvorm van 18 centimeter in met boter.
- Doe de 5 eieren, de suiker en het zout in een beslagkom en verwarm au bain-marie boven een pan.
- Klop het mengsel schuimig tot ongeveer 37 graden.
- Haal de beslagkom van de pan en klop het mengsel door tot kamertemperatuur.
- Zeef de bloem in de beslagkom en spatel rustig door het beslag.
- Voeg de gevriesdroogde aardbeien toe en roer rustig door het beslag, zonder dat je lucht verliest.
- Stort het beslag in de bakvorm van 18 centimeter en bak de biscuit in 25-30 minuten gaar op 180 graden.
Opbouw van de Charlotte Russe
- Zet de taartring van 20 centimeter op een kartonnetje en bekleed de binnenkant met acetaatfolie.
- Snijd de biscuit horizontaal door zodat je 2 even dikke taartplakken krijgt.
- Leg één van de taart plakken op de bodem.
- Zet de anijskoekjes met de mooie kant naar buiten tegen de binnenkant van de ring.
- Vul met de aardbeien bavarois vorm tot de helft van de taart.
- Leg de andere plak biscuit op de bavarois.
- Vul met de aardbeien bavarois tot de taartvorm vol is.
- Laat de taart opstijven in de koeling.
- Klop de 300 milliliter slagroom van de garnering op.
- Vul de spuitzak inclusief spuitmond met een diameter van 1,5 centimeter.
- Spuit even grote toeven slagroom op de bovenkant.
- Bestrooi de slagroom met muisjes, venkel-sprietjes (optioneel) en de aardbeien waar de kroontjes nog aan zitten.
- Strik de 2 linten om de taart heen.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.