E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Duivels lekker

Een chocoladetaart met frambozenmousse, opgebouwd in mooie laagjes. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de taart goed afgekoeld zijn, voordat je hem opbouwt. De gouden glitters geven hem een extra feestelijk tintje!

Geraldine

Recept van
Geraldine

Taart
Goed te doen
(10) reviews

Ingrediënten

Chocoladetaart

  • 200 gram pure chocolade
  • 115 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 245 gram vers gebrouwen koffie (of 4 gram oplos-espresso + 241 gram heet water)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 110 gram rietsuiker
  • 260 gram karnemelk
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 10 milliliter vanille-extract 
  • 245 gram Zeeuwse bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 9 gram baking soda
  • 4,5 gram bakpoeder 
  • 5 gram zout

Frambozenmousse

  • 260 gram frambozen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 gram rode wijn
  • 5 gram agar agar-poeder
  • 500 gram slagroom

Chocoladeganache-glazuur

  • 200 gram pure chocola
  • 250 gram slagroom (35% vet)
  • 50 gram glucose

Garnering

  • 15 kleine muntblaadjes (optioneel)
  • 280 gram frambozen 
  • 5 gram goudpoeder/glitter

Bereidingswijze

Chocoladetaart met frambozenmousse

chocoladetaart met mousseDeze chocoladetaart met frambozenmousse is niet moeilijk om te maken! Je bouwt hem op in smaakvolle lagen. Met de decoratie van munt, gouden glitters en frambozen geef je de taart een feestelijk tintje.

 

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer 
  • Siliconen spatel
  • 2 afkoelrekken
  • Springvorm met een doorsnede van 22 centimeter
  • Bakpapier
  • Plasticfolie
  • Paletmes 2x
  • IJsblokjes

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. 

Chocoladetaart

  • Giet de hete koffie over de chocolade. 
  • Laat het 2 minuten staan en mix het vervolgens tot een geheel. 
  • Voeg na elkaar de suiker, karnemelk, eieren, zure room en het vanille-extract toe.
  • Mix tussendoor de ingrediënten tot een geheel.
  • Zeef de rest van de ingrediënten samen in de kom met de chocolade en mix het tot een gladde massa.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 2 springvormen.
  • Bak de cakes onder elkaar op 160 graden hetelucht. 
  • Zet de timer voor 25 minuten, wissel de springvormen van hoogte in de oven en bak door voor 15 minuten.
  • Haal de chocoladecakes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  • Laat de cakes verder afkoelen in de vriezer.

Frambozenmousse

  • Doe de frambozen, suiker en 60 gram van de rode wijn in een steelpan. 
  • Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten en roer tussendoor. 
  • Voeg 40 gram rode wijn en het agar agar-poeder toe aan een kleine kom om het poeder te hydrateren en laat minstens 5 minuten staan.
  • Haal na 10 minuten de steelpan van het vuur en zeef de frambozen boven een kom om de pitjes te verwijderen. 
  • Doe de puree terug in de steelpan en voeg de rode wijn met agar agar-poeder toe. 
  • Laat het geheel voor 5 minuten sudderen op gemiddeld vuur en roer het mengsel constant door.
  • Haal de steelpan met de frambozenpuree van het vuur.
  • Laat de puree al roerend afkoelen tot ongeveer 45 graden door de pan in een grote kom met ijs te plaatsen.
  • Klop de slagroom op tot zachte pieken.
  • Mix de frambozenpuree gelijkmatig door de slagroom heen.

Chocoladeganache-glazuur

  • Kook de slagroom in een steelpan totdat het suddert.
  • Leg de rest van de chocolade in een hittebestendige kom. 
  • Giet de hete slagroom vervolgens voorzichtig over de chocolade heen en laat 2 tot 3 minuten staan.
  • Roer de slagroom en chocolade zachtjes met een garde tot een gladde massa en zorg ervoor dat de chocolade volledig is gesmolten. 
  • Voeg de glucose toe en roer het mengsel tot het glanst.
  • Giet de ganache over in een maatbeker met een schenktuit en dek af met plasticfolie.
  • Zet opzij om af te koelen.

Opbouw van de chocoladetaart

  • Snijd de cakes in 4 gelijkmatige ronde plakken.
  • Bouw de taart op beginnend met een laag cake en dan de frambozenmousse, eindigend met een laag cake. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 
  • Giet het chocoladeganache-glazuur over de taart bij een temperatuur van ongeveer 40 graden.
  • Plaats de frambozen en muntblaadjes op de chocoladetaart en versier met gouden glitters.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.