Terug

Count the memories not the calories

Een prachtige harmonie van smaken. Je proeft de noten, mokka, karamel, chocolade én de crunch. En de calorieën? Daar hebben we het gewoon niet over!

Anna

Recept van
Anna

Moeilijk
(22) reviews

Ingrediënten

Mokka-walnotencake

  • 390 gram patentbloem
  • 10 theelepels bakpoeder
  • 360 gram kristalsuiker
  • 450 gram roomboter
  • 8 eieren
  • snufje zout
  • 150 gram walnoten
  • 4 sticks oploskoffie

Koffiebiscuit

  • 225 gram patentbloem
  • 225 gram kristalsuiker
  • 180 gram eidooier
  • 270 gram eiwit
  • koffie-extract

Chocolademousse

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gram pure chocolade callets

Koffiecrème

  • 100 gram poedersuiker
  • 350 milliliter slagroom
  • 500 gram mascarpone
  • 100 milliliter koffielikeur (romige variant)
  • 2 koffiesticks

Nougatcrème

  • 20 gram honing
  • 50 milliliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 150 milliliter volle melk
  • 50 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram hazelnoten
  • snufje zout

Mokkacrème

  • 50 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter
  • 3 eetlepels hazelnotenpasta
  • 1 eetlepel koffie-extract

Nougat frosting

  • 200 gram mascarpone

Karameldecoratie

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 milliliter zonnebloemolie

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Mengkom
  • Garde
  • Kwast
  • Zeef
  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Springvorm 18 centimeter
  • Springvorm 12 centimeter
  • Diepe bakplaat
  • Bakpapier
  • Dunschiller
  • Taartrooster
  • Paletmes
  • Acetaatfolie
  • Soeplepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 175 graden.

Mokka-walnotencake

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Haal de pan van het vuur en hak de walnoten fijn in de foodprocessor.
  • Maak de oploskoffie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop vervolgens in een mengkom boter en suiker luchtig en voeg 1 voor 1 de eieren erbij.
  • Volg met bloem, bakpoeder en zout en spatel de koffie er goed door.
  • Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier en verdeel het cakebeslag erover.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Koffiebiscuit

  • Klop eiwit luchtig, voeg suiker toe en klop samen tot stijve pieken.
  • Volg met eierdooiers, bloem en koffie extract en spatel tot een glad beslag.
  • Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover.
  • Bak de biscuit in circa 13 minuten goudbruin en gaar.

Chocolademousse

  • Breek de chocolade in stukken, smelt in een kom au bain-marie en laat afkoelen.
  • Klop in een vetvrije mengkom eiwitten met de helft van de suiker stijf.
  • Klop in een andere mengkom eierdooiers met de overige suiker romig en lichtgeel.
  • Klop vervolgens de slagroom lobbig.
  • Meng de gesmolten chocolade in delen met de eierdooiers, spatel de slagroom erdoor en volg met eiwit.
  • Dek de mousse af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Koffiecrème

  • Schep mascarpone en slagroom in een kom, voeg poedersuiker toe en klop op.
  • Voeg de inhoud van de koffiesticks en koffielikeur naar smaak toe.
  • Meng goed, dek af met vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Nougatcrème

  • Rooster hazelnoten in een droge koekenpan.
  • Haal de pan van het vuur en hak de hazelnoten in de foodprocessor fijn.
  • Breng een pan met melk en honing aan de kook.
  • Giet het mengsel vervolgens in een kom op de chocolade en roer de fijne hazelnoten erdoorheen.
  • Slagroom opkloppen en beetje bij beetje aan de crème toevoegen
  • Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

Mokkacrème

  • Voeg boter en poedersuiker aan een mengkom toe en klop luchtig.
  • Voeg vervolgens hazelnootpasta en koffie extract naar smaak toe en meng goed.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Nougat frosting

  • Roer met een garde de mascarpone los en meng met de nougatcrème.

Karameldecoratie

  • Smelt in een pan suiker en laat karamelliseren.
  • Vet de bolle kant van de soeplepel in met een beetje olie en trek met behulp van een houten spatel lijnen over de soeplepel. Herhaal dit een aantal keer en laat het suikerwerk uitharden.
  • Herhaal de stappen voor 4 karameldecoraties.
  • Doop hazelnoten in de karamel ter garnering.

Afwerken/ decoratie

  • Snijd 2 lagen cake en 3 lagen biscuit in het juiste formaat met behulp van de grootste springvorm.
  • Snijd 3 lagen cake uit met behulp van de kleinere springvorm.
  • Bouw de taart als volgt op: Bekleed de grootste springvorm met acetaatfolie en begin met een bodem van koffiebiscuit.
  • Volg met een buitenste rand van koffiecrème en een binnenste rand van chocolademousse.
  • Dek af met een laag cake en volg met een buitenste rand van chocolademousse en een binnenste rand van koffiecrème. Dek weer af met een laag biscuit en volg met een buitenste rand van koffiecrème en een binnenste rand van chocolademousse. Dek tot slot af met een laag cake en plaats de taart tot gebruik in de vriezer.
  • Bouw het kleine cakeje als volgt op: Bekleed de kleinere springvorm met acetaatfolie, volg met een laag cake, een buitenste rand van mokkacrème en een binnenste rand van nougatcrème. Herhaal de vorige stappen en dek af met een laag cake.
  • Smeer het taartje af met mokkacrème en bewaar tot gebruik in de vriezer.
  • Smeer vervolgens de andere taart af met koffiecrème en het kleine taartje.
  • Zet het kleine taartje op de grote en decoreer de taart met de karameldecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.