Bakgereedschap
- Bloembindersdraad
- Keukenmachine met toebehoren
- Staafmixer
- Bakplaat
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 12,5 centimeter
- Siliconen bakvorm met halve bollen van ø 7 centimeter
- Paletmes
- Ovale uitsteker van ø 9 centimeter
- Acetaatfolie A4 (4x)
- Penseel
- Stikstofspray
- Spuitmondjesset voor bloemen
- Flowernail
- Oase
- Spuitzakken
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet een springvorm van ø 20 centimeter in.
- Vet een springvorm van ø 12,5 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Honingcake
- Klop de boter met de honing luchtig.
- Klop de eieren een voor een door de boter.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de zout en meng door het beslag.
- Meng ook de tijm door het beslag.
- Giet het beslag in een ø 20 centimeter vorm en bak in circa 45 minuten gaar.
Rozenwaterbiscuit
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren, suiker en rozenwater in ruim 10 minuten luchtig.
- Zeef de bloem met bakpoeder en zout en spatel voorzichtig door het eimengsel.
- Spatel voorzichtig de afgekoelde boter door het mengsel.
- Giet het beslag in de ø 12,5 centimeter vorm en bak in circa 30 minuten gaar.
Bramenconfituur
- Pureer de bramen.
- Breng met de geleisuiker aan de kook en laat even pruttelen.
- Laat afkoelen.
Honeycomb
- Verhit de suiker met de honing tot 150 graden.
- Roer snel de baking soda erdoor en stort uit op een met bakpapier beklede plaat.
- Laat afkoelen.
- Breek in grove stukken zodra het is afgekoeld.
Vlierbloesem botercrème
- Breng de vlierbloesemsiroop en 150 gram kristalsuiker aan de kook.
- Doe de eiwitten met een snuf zout in een kom.
- Klop de eiwitten op de hoogste stand luchtig, als de siroop ongeveer 110 graden is.
- Voeg tijdens het kloppen langzaam 30 gram fijne kristalsuiker toe aan de eiwitten.
- Giet de siroop in een dunne straal bij de eiwitten als hij 120 graden is. Zet de mixer lager.
- Zet de mixer op een hoge stand en klop door tot de meringue lauwwarm is.
- Zet de mixer op een lage stand en klop beetje voor beetje de boter erdoor.
- Verdeel ongeveer 200 gram van de crème over 4 schaaltjes.
- Geef elk schaaltje een andere kleur.
- Spuit hiervan bloemen op flowernails en laat opstijven in de koelkast.
- Meng 200 gram van de botercrème met 50 gram bramenconfituur.
- Gebruik de rest van de crème om de taart af te smeren.
Ruby-bloem
- Smelt de chocolade au-bain marie tot 35-40 graden.
- Tempereer de chocolade.
- Gietin 1 halve bol van de ø 7 centimeter bolvorm chocolade tot deze voor 1/3e gevuld is.
- Kantel de vorm zodat de halve bol helemaal bedekt is met een laagje chocolade.
- Laat de overtollige chocolade eruit druipen.
- Laat uitharden in de koelkast.
- Strijk de overige chocolade uit over acetaatfolie.
- Laat iets uitharden en steek met een ovale steker 12 blaadjes uit.
- Laat verder uitharden in de koelkast.
- Plak de blaadjes met behulp van een warme pan en stikstofspray aan de bolvorm.
- Breek een klein stukje van de onderkant van een blaadje zodat je een wat bredere plakrand krijgt.
- Houd dat deel kort tegen de warme pan zodat een klein beetje chocolade smelt.
- Zet deze kant tegen de chocoladebol en spuit met de stikstofspray zodat de chocolade direct hard wordt.
- Spuit kleine dopjes botercrème op de rand van de blaadjes en de bol.
Marsepein bijtjes
- Kneed een klein beetje gele kleurstof door de marsepein.
- Maak kleine bolletjes.
- Steek ze op bloembinddraad en zet ze in de oase.
- Schilder zwarte strepen rondom, zodat de bolletjes bijtjes worden.
- Knip kleine vleugels uit de ouwels/eetbaar papier en plak op de bijtjes.
Samenstellen
- Snijd de honingcake horizontaal in drie plakken.
- Bestrijk de honingcake met bramenconfituur en vlierbloesemcrème.
- Snijd het rozenwaterbiscuit in 3 plakken en besmeer met de vlierbloesemcrème.
- Stapel de taarten op elkaar.
- Strijk rondom glad af en laat opstijven in de koeling.
- Smeer nog een laag rondom de afgekoelde taart
- Plak de opgesteven bloemen op de taart.
- Spuit met groene botercrème bloemstelen aan de bloemen.
- Laat de taarten opstijven in de koelkast.
- Breek de honeycomb in stukken en verdeel over de taart.
- Steek de bijtjes met bloembinddraad in de taart.
- Zet tot slot de ruby-bloem bovenop de taart
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.