De donuts van Bianca krijgen veel complimenten. Robèrt vindt dat ze goed gefrituurd zijn en een mooie structuur hebben. Van de 2 smaken vindt Janny vooral de pecankaramelvariant heel lekker.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Hakmolen
- Siliconen vorm auto’s
- Bakplaten
- Uitsteker van 4 centimeter diameter
- Uitsteker van 7 centimeter diameter
- Frituurpan
- Garde
- Schuimspaan
- Plasticfolie
- Donutstandaard
Donuts
- Doe alle ingrediënten voor het donutdeeg in een kom.
- Kneed 10 minuten door tot het een soepel deeg wordt.
- Zet afgedekt op een warme plaats voor ongeveer een uur om te rijzen.
- Kneed daarna kort door en rol het deeg uit.
- Steek met de grote steker rondjes uit het deeg en steek daarna met de kleine steker een rondje uit het midden.
- Leg de donuts op een bakplaat en laat ze nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm de olie tot 180 graden en bak de donuts 1 tot 2 minuten per kant.
- Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
Auto snoepjes
- Pureer de aardbeien en de blauwe bessen apart van elkaar.
- Zeef daarna goed door en doe in aparte pannen.
- Pers de limoenen uit en verdeel het sap over de aardbeien en de blauwe bessen.
- Doe de helft van de honing bij de aardbeien en de andere helft bij de blauwe bessen.
- Verdeel het gelatinepoeder ook over de pannen en verwarm het geheel.
- Zet het vuur daarna uit en laat de mengsels opstijven.
- Zet het vuur daarna weer aan en zorg dat de mengsels weer vloeibaar worden.
- Schenk het pannetje met rode vloeistof in de siliconenkit en zet in de vriezer.
- Schenk na een half uur de blauwe vloeistof er bij en zet weer in de vriezer.
- Haal de snoepjes na een uur uit de vriezer en druk de auto’s uit de vormpjes.
Banketbakkersroom
- Doe de eidooier, de suiker en de maïzena in een grote kom en voeg een druppel melk toe, roer dit door.
- Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en breng aan de kook.
- Voeg de helft van de hete melk al kloppend toe aan het maïzenapapje en schenk daarna terug in de pan.
- Laat het mengsel al roerend 2 minuten koken.
- Giet het banketbakkersroom in een schaal en zet in de koeling.
Chocoladebanketbakkersroom
- Doe de eidooier, de suiker en de maïzena in een grote kom en voeg een druppel melk toe, roer dit door.
- Verwarm de rest van de melk en breng aan de kook.
- Voeg de helft van de hete melk al kloppend toe aan het maïzenapapje en schenk daarna terug in de pan.
- Laat al roerend 2 minuten koken en giet in een schaal waar de chocoladestukjes in liggen, roer goed door.
- Meng de sinaasappelrasp door het mengsel.
- Zet de chocoladebanketbakkersroom afgedekt met plasticfolie in de koeling.
Pecan-karamelcrème
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rooster de noten voor 8 minuten in de oven.
- Verwarm de suiker met 20 milliliter water in de pan en laat karamelliseren.
- Giet de karamel over de nootjes en laat afkoelen.
- Doe de gekaramelliseerde nootjes in een hakmolen en draai er praline van.
- Meng de praline met de vanille banketbakkersroom.
Karamelsaus
- Verwarm de suiker met 17 milliliter water in een pan en laat karamelliseren.
- Verwarm de slagroom met de roomboter en voeg dit toe aan de karamel.
- Kook het geheel 2 minuten door.
- Schenk de karamelsaus in een kom en laat afkoelen.
Opbouw donuttoren
- Vul 5 donuts met de chocoladebanketbakkersroom en 5 donuts met de pecankaramelbanketbakkersroom.
- Tempereer de pure chocolade en dip de bovenkant van de chocoladedonuts erin.
- Decoreer deze met spikkels.
- Smelt het fondant en meng met de karamelsaus.
- Dip de bovenkant van de pecankarameldonuts hierin.
- Werk af met pecannoten.
- Stapel de donuts op en decoreer met de autosnoepjes.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.