“Een fraai uiterlijk is aan jou wel besteed” zegt Janny over de draaimolentaart van Shai. Naast de afwerking scoort Shai ook hoge ogen met de smaakcombinaties in deze taart. 
Bakbenodigdheden
- 3 springvormen van circa 22 centimeter, 16 centimeter en 12 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Staafmixer
- Citruspers en rasp
- Thermometer
- Liniaal
- Satéprikkers
- Spuitzakken
- Spuitmondjes: rond en stervormig
- Draaiplateau
- Pilaren of stevige prikkers
- Paletmes
- Taartplateau
Biscuit
- Verwarm de oven tot 175 graden.
- Klop de eieren en suiker au bain marie tot 45 graden.
- Klop dit samen luchtig voor 10 minuten.
- Voeg hier de vanille en sinaasappelrasp aan toe.
- Spatel de gezeefde bloem, cacaopoeder en snufje zout er doorheen.
- Voeg de gesmolten boter toe en spatel dit kort door.
- Verdeel het beslag over de drie springvormen.
- Bak de biscuits in 25–30 minuten gaar.
- Laat afkoelen een rooster.
Sinaasappelcrème
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm het sinaasappelsap en de rasp rasp samen met de suiker.
- Voeg de eidooiers toe en mix goed door.
- Mix dit goed door.
- Voeg de 4 gelatine en boter toe.
- Laat dit afkoelen.
Pure chocoladeganache
- Verwarm de slagroom.
- Doe hier de pure chocolade en boter bij.
- Roer glad en laat opstijven.
Crunchlaag met speculaaskruiden
- Smelt de chocolade.
- Meng dit door de praliné.
- Voeg de cornflakes en speculaaskruiden toe.
- Mix dit door elkaar.
Zwitserse botercrème
- Klop de eiwitten au bain-marie op tot 70 graden.
- Klop de suiker, vanille en zout op.
- Voeg de boter hieraan toe.
Royal icing
- Klop de poeder samen met de eiwitten tot een stevig glazuur.
- Voeg hier wat citroensap aan toe.
- Verdeel in de spuitzakken.
Koekjes
- Verwarm de oven tot 190 graden.
- Mix de bloem, boter, kristalsuiker, eieren, maïzena, zout, vanille en citroensap door elkaar.
- Verdeel het deeg in twee delen.
- Voeg aan het ene deel de cacao toe.
- Rol beiden deegjes uit tot 4 millimeter.
- Steek hier 8 tot 10 dieren uit op prikkers.
- Steek uit de overige 608 driehoeken die later dienen als dak.
- Bak de koekjes voor 12–15 minuten tot goudbruin.
- Laat volledig afkoelen op rooster.
Karamel
- Verwarm de suiker samen met 20 gram water tot het goudbruin wordt.
Opbouw draaimolentaart
- Spuit tussen elke laag cake een dijkje van botercrème.
- Vul met sinaasappelcrème, ganache en crunch.
- Laat alle taarten een kwartier in de koelkast koelen.
- Bouw de draaimolen op.
- Zet de onderste taart op een schaal.
- Plaats de middenlaag op de pilaren van satéstokjes en koekstaven.
- Bevestig de koekjesdieren met royal icing tussen de lagen.
- Versier de koekjes met royal icing.
- Plaats het plateau en bovenste taart.
- Bevestig het dak met karamel.
- Plak 6 tot 8 dak driehoeken om en om (licht en donker) schuin tegen de bovenste taart.
- Spuit rozetten met botercrème onderaan.
- Decoreer met pistachenoten, crunch en goud poeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.